• 151
    mantikli baktigimda kazanacagimizi dusunmedigim karsilasma.

    galatasaray fenerbahce maclarinda soyle bir istatik gozume carpiyor. galatasaray ne zaman kazanmak zorunda olsa kazaniyor ve ne yazikki iddaasiz maclari da kazanamiyor. bunun ornekleri gecmiste hep var. hatirladigim kadariyla son 10 seneye bakalim...

    2005 turkiye kupasi finali...hagi'nin galatasaray'i farkli kazanip kupayi aliyor. skor 5-1

    2008 ali sami yen stadi'nda sampiyonluk maci. 32. hafta. iki takim mactan once ayni puanda. hocasiz, yabancisiz galatasaray sampiyonlar ligi ceyrek finali oynamis fenerbahce'yi pozisyon vermeden nonda'nin goluyle yeniyor. skor : 1-0

    2012 mayis super final sacmaliginin son maci. galatasaray yarim puan onde gidiyor kadikoy'e. istedigi sonucu alip sampiyon oluyor. skor 0-0

    2012 agustos. super kupa finali. galatasaray fenerbahce maclarinin klasigi alex'in savunmaya carpip giren abuk subuk golune ve 10 kisi kalmasina ragmen fenerbahce’yi umut bulut’un iki selcuk inan’in da penalti goluyle eze eze yeniyor. skor 3-2

    2013 agustos yine bir super kupa finali. galatasaray drogba'nin uzatmada attigi golle 1-0 kazaniyor. butun mac fenerbahce’ye top gostermiyor, bir anlamda tarihi farki kaciyor.

    galatasaray’in sampiyonluk yolunda onemli bir derbiyi ya da herhangi bir kupa finalini fenerbahce’ye karsi kaybettigini hatirlamiyorum son 10 yilda. ancak iddasiz ciktigi maclari hep kaybediyor galatasaray.

    2007 mayis…sulu mac olarak bilinen karsilasma…fenerbahce sampiyon olarak geldigi ali sami yen stadi’ndan 2-1 galip ayriliyor.

    2010 temmuz… hazirlik macinda fenerbahce 1-0 kazaniyor.

    2010-2011 sezonunun ikinci yarisi. galatasaray kotu oynamadigi, 1-0 da one gectigi karsilasmada fenerbahce’ye kendi evinde 2-1 maglup oluyor.

    simdilik aklima gelenler bunlar. ayni durumda fenerbahce olsaydi, tipki gecen seneki gibi bizi yenmek icin tum camia kenetlenir, futbolcular butun hafta bize bilenirdi. biliyorum ki bizim icin bu mac sadece sampiyonlar ligi biletine biraz daha yaklasmak icin alinmasi gereken 3 puandan ibaret. onlarin vizyonu galatasaray’i yenmekten oteye hic gidemedi, gidemeyecek de. biz abuk subuk provokasyonlara gelmeden takimimizi destekleyelim. galatasaray’in fenerbahce fobisi falan yok bunu her buyuk macta goruyoruz. birakin onlar bizi onemsiz maclarda yenip sevinmeye devam etsin.

    kisacasi bu mac dunyanin sonu degil. biliyorum fenerbahceli futbolcular kazansalar da kaybetseler de her turlu cirkefligi yapacak, 2 senelik komplekslerini kusacaklar. gectigimiz iki sezonda hicbir galatasaray macinda varlik gosteremeyen, her macta kevgire donen futbolcularin bu komplekslerini atmak istemesi dogaldir. fenerbahce icin olabilir ama galatasaray icin fenerbahce maclari hic bir zaman prestij maci degildir, olmamistir. galatasaray icin fenerbahce galibiyeti buyuk bir basari degildir, taraftarini bir kac gun sevindiren bir eglenceden oteye hic bir zaman gitmemistir ve gitmemelidir. 2012-2013 sezonu sampiyonlar liginde alinan real madrid galibiyeti bir prestij galibiyetidir ama fenerbahce galibiyetleri asla degildir. bu maci cok onemseyenlere, kaybedersek oluruz biteriz nidalari icinde felaket tellahligi yapanlara sadece kucuk bir hatirlatma yapmak istedim.

    son olarak kazanacagimizi sanmiyorum ve umrumda da degil. yine iyi oynayip abuk subuk bir golle maglup da olabiliriz. dedigim gibi cok onemli degil. bu tip maclar onlarin maclari bizim maclarimizin sonucu zaten hep belli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın