resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 5385
    turkiye'de oynayan acik ara en zeki futbolcu.

    29 mart konyaspor macinda kacirdigi gole gelince, o'nun kacirdigindan daha onemli bir seyi kaciriyorsunuz sevgili arkadaslar. kaleyi tam cepheden gorerek karsi karsiya vurus yapilmaz! aranizda profesyonel oyanayan veya oynayanlardan duyan varsa bilir, bu bir futbol kanunu gibidir. hafif aciyla kaleye gitmen gerekir. bunun mantigini anlamak icin golde savunmasindaki mantigi kavramaniz gerekir. kaleci one cikip alan kapattiginda arkasina (golgenin adini aldigi yere geldik) bir izdusumu gibi topla kalecinin kapladigi alandan bir cizgi cizersek kapattigi alan hafif aciyla geldiginizden daha genis olacaktir. aciyla yaklasmadaki mantik kaleciyi yerinden kimildatmaktir aslinda. karsi karsiya kalan oyuncularin hepsi vurus sekline gore bir tarafa dogru megillenir ve aci yapar.

    siz bunu mantikla bulmayabilirsiniz, tercih meselesi diyebiliriz belki. ne yazikki sizin bu tercihiniz futbolculara ogretilen kaleye aciyla yaklas ogretisini degistirmiyor. sneijder dogru olani yapmistir. farkli yapabilecegi sadece su olabilirdi, topu saga dogru tasiyip sag taraftan aciyla kaleye gelebilir ve boylelikle sag ayagiyla vurus yapma sansi dogabilirdi. fakat saha o kadar kotuydu ki driblingini de bu nedenle erken kesmek zorunda kaldi, topu ne kadar durterek hizli dribling yapmaya calisirsa calissin top ileri gitmek yerine surekli yanina dustu. rakibi yakalamadan da olabildigince duz bir vurus yapti.
    ayrica kalecinin konumuna bakarsaniz aslinda cok iyi bir vurus yaptigini gorursunuz. kaleci normalde olmasi geretiginden daha asagida karsiladi sneijder'i ve diz hizasindan vurulmus topu eliyle karsilayabildi. karsi karsiya kurtarmasi en zor yukseklikten vurdu sneijder; egilmis kalecinin elinin alti, ayaklarinin ustu.

    berbat bir sahada mac yapmamis olsak bu dribling ve vurusla kesin gol olacak bir pozisyondu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın