• 1
    galatasaray'ın 1-0 mağlubiyetle ayrıldığı kayserispor maçı sonrası italyan teknik direktör roberto mancini'nin açıklamasıdır.roberto mancini'nin kurmadığım dediği kadroda bugün için en yetenekli türk futbolcular ve avrupa düzeyinde genç ve tecrübeli oyuncular vardır.
    (bkz: 22 mart 2014 galatasaray kayserispor maçı)

    bakalım 22 mart 2014 çarşamba günü lig sonuncusu kayserispor'a kaybeden roberto mancini'nin beğenmediği ya da ben kurmadım diyerek gurur duymadığını belirttiği kadroda hangi oyuncular var.
    didier drogba
    wesley sneijder
    selçuk inan
    burak yılmaz
    fernando muslera
    alex telles
    felipe melo
    emanuel eboue
    umut bulut
    hamit altıntop
    bruma

    elinde bulunan kadrodan bırakın yüzde elli verim almayı lig sonuncusu kayserispor'u bile kendi evinde yenemeyen teknik direktör roberto mancini'nin beğenmediği kadronun rakibi kayserispor'a bakalım.
    sinan bolat
    cüneyt köz
    sereno
    levent gülen
    ömer bayram
    mijailovic
    tziolis
    mouche
    engin bekdemir
    mert nobre

    arkadaşlar bu takımı ben kurmadım sözü yetenekleri sınırlı ya da başarısız bir teknik direktörün edeceği bir cümledir. hele de galatasaray futbol takımı gibi bir takımın başında her teknik direktörün çalıştırmak isteyeceği bir kadroya sahipken bunu söylemek tam anlamıyla talihsizlikir. bu sözü söylemek için aynı zamanda insan psikolojisinden de anlamamak gerekir. malümunuz ki iyi teknik adamların bir özelliğide futbolcularını iyi motive etmeleri ve onların psikolojik durumlarını iyi analiz etmeleridir. sen bu sözü söylersen takımında ki oyuncuları beğenmediğin ya da küçük gördüğün intibası oluşur. devam eden bir sezonda oyuncuları böylesine olumsuz etkileyecek, kendini kurtarmak adına söylenen bu söz tamamen cahil ya da ego yüzünden kör olmuş bir karakterin sözüdür.

    burada sorun lig sonuncusu kayserispor'a kendi evinde kaybetmek değildir. deplasmanda ne kadar pasif, etkisiz bir oyun oynadığımız zaten ortada. burada sorun elindeki kadronun değerini bilmeyen, elindeki kadrodan bırakın maksimum verim almayı yarısını bile kullanamayan galatasaray'a hiçbir şey kazandıramayacak olan bir teknik direktörün zihniyetidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın