• 3829
    büyük resmi görmek yerine, detaylara takılıp etrafa öfke kusma gibi bir özelliğimiz var nedense. ayrıca taraftarlığını futbol takımına endekslemiş ciddi bir kitle de mevcut. kulübü düşünmekten ziyade futbol takımının saha sonuçları üzerinden ahkam kesmenin taraftarlık olduğunu sanmak gibi bir durum da var ki çok fena. bunun en güzel örneğini aslında dün (26 mart 2014) yaşadık. kulübe tarihinde görülmemiş rekor bir ceza verilmiş (bkz: galatasaray'a verilen 108 milyon liralık vergi cezası), aynı günün akşamı da sıradan bir türkiye kupası maçı oynanmış (bkz: 25 mart 2014 galatasaray bursaspor maçı), ancak taraftar kulübüne verilen bu kasıtlı cezayı neredeyse umursamıyor, "öderiz, cezamız neyse çekeriz" kafasında ve bunun yerine sıradan kupa maçı yüzünden birbirine girmiş.

    hadi buna da tamam diyorsun, bakıyorsun, taraftar; futbolcuları asıyor, teknik direktörü kesiyor, esiyor da esiyor. burada bile büyük resme dikkat etmiyor. sonra da bi'şeylerin düzeleceğini bekliyor, sanıyor ki düzelecek.

    sözün özü; asıl sorgulanması gereken kulübün en ciddi sorunu olan liseci zihniyetin mahsülü bu çarpık sistemden bahseden kimse yok. lig gitti, avrupa bitti, türkiye kupası'nı alsan ne olur, almasan ne olur. takım kötü, eyvallah ama bu durumda ben önce yönetime bakarım arkadaş. onlar doğruları yapmış olduğu halde takım kötü ise o zaman teknik direktöre, futbolcuya bakarım.

    mesela, candan erçetin'in galatasaray spor kulübü'nün ikinci başkanı olmasını ilk duyduğumda da yadırgamış olmama rağmen yine de bekleyip görme yolunu seçtim ve şimdi bana kimse bu durumu izah edemez. zira kendisi başkan yardımcısı olduktan sonra değişen hiçbir şey görmediğim gibi kulüpteki konumu gereği ne gibi çalışmalar yaptığını da merak ediyorum. açıkçası bu sezon ben bir galatasaray yönetimi veya yöneticisi de görmedim. çalışan, didinen, kulübün haklarını savunan birilerini gören oldu mu?

    tek gördüğümüz her konuda tüm icraatleri tek başına yapan ve arada sırada çıkıp konuşan ünal aysal.

    o değilde, ünal aysal'ı gibi bir insanı iki senede nasıl kendimize benzettik. tez konusu olur resmen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın