2013-14 Türkiye Kupası Yarı Final İlk Maçı
20:30 Türk Telekom Arena
2 - 2
  • 127
    futbolcular arasındaki sorunların su yüzüne daha net olarak çıktıgı maç.

    bundan birkaç hafta önce felipe melo ile gökhan zan kavga etmiş, kavga esnasında gökhan zan melo'ya "biz size saygı duyuyoruz, siz de bize saygı duyacaksınız" demişti. o dönemde çok ciddiye alınmadı bu sözler. wesley sneijder ile selçuk'un birbirini sevmedigi konuşuldu günlerce ama birbirlerine attıkları pas sayıları ile geçiştirilmeye çalışıldı. aslında bugünler için fazlaca spoiler yedik ama farkında degildik.

    bizim ülkede bu gruplaşmalar yıllarca oldu, o nedenle şaşırmak gibi garip(!) duygular içerisinde degilim. burada o bagı kurabilecek "abiler" devreye giriyordu. abdurrahim albayrak gibi. şimdi o abi de yok. kurumsallaşmak ile amatör ruhla beraber yaşamak arasındaki o ince çizgide durulmadıgı takdirde bizim ülkede mancini & aysal ve türevlerinin başarılı olma ihtimali yok. çünkü biz ayrı dünyaların insanlarıyız. çünkü bu ülkede yerliler ile yabancılar aynı odayı paylaşmalarına ragmen birbirlerine saygı duymayı beceremiyor. çünkü bu ülkede yabancı sınırı ile "kollanan" yerliler var. çünkü bu ülkede milyon dolarlar alarak kendilerini padişah sanan yabancılar var.

    ünal aysal hata yapmadı mı, yaptı. mancini hata yapmadı mı, yaptı. ama problem bu hatalarda degil, bu düzende. aysal istifa etse de bu düzen degişmeyecek, mancini gitse de. asıl endişe duyulması gereken durum bu. aysal gider başkası gelir, mancini gider başkası gelir. tribünde "kral" ilan ettigin adam bugün dibi görmüşse ve kimse ona ses çıkarmıyorsa, daha geçen sezon xavi ile istatistik yarıştırdıgın adam bugün önündeki takım arkadaşına pas atamıyorsa sorun başka bir yerde olmalı. sorun da şu; futbolcular biliyorlar ki ihale asla ve asla onlara kalmayacak. faturayı ödeyen ya mancini olacak, ya aysal. kaybeden yine ve yine galatasaray.
App Store'dan indirin Google Play'den alın