• 3
    yorumum biraz güncel olaylarla iç içe olacak ama ülkeyi yönetenlerin vergi politikasını gözler önüne seren bir ceza girişimidir, ne kadar uygulanacağı ise bu ülke şartları içinde meçhuldür. öncelikle devletin kulübümüze kestiği cezayı savunacak değilim, eğer herhangi bir spor kulübü veya ticari kuruluş ülkenin vergi kurallarından kaçmak için bir arka yol gözetiyor veya bunu alanen gerçekleştiriyorsa muhakkak bunun bir cezası olmalıdır. (u: spor kulüplerine muhakkak ki sporcu yetiştirmek adına vergi indirimleri gerçekleştirilebilir ama bu hiç vergi ödemeyeceğiniz anlamına gelmiyor, özel şartlara bağlıdır.)

    geçtiğimiz günlerde gezi olaylarından sonra hükümetin koç grubuna karşı almış olduğu tavır sonrasında kesilen vergi cezaları, son olarak boyner grubundan alışveriş yapmayın ve cemaat dershanelerinden çocuklarınızı alın diyebilen bir ülke başbakanı.

    bir ülkede en üst mertebede bulunan bir kişi, o ülke içerisinde ticari yaşamını sürdürebilen kişiler hakkında kesinlikle bu tip söylemlerde bulunmamalı. ülke içerisinde farklı kişiler farklı siyasi görüşlere sahip olabilirler. ama seninle aynı görüşe sahip olmadıklarından dolayı muhattabın olduğun kesime 'buraya gitme, bunu yap' demek bu ülkede en yüksek vergi ödeyen kuruluşlardan birkaçı olan koç ve boyner gruplarına saygısızlıktan öte bir davranıştır. ortalıkta montaj olarak iddia ettiğin henüz kesinleşmemiş bir hüküm varken sen cemaate ve karşı görüş olduğun gruplara bu şekilde davranıyorsan, bugün galatasaray spor kulübüne vergi memurlarını da insanlar doğal olarak senin gönderdiğini düşünüyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın