• 108
    öncelikle şunu belirtmekte fayda var; burak yıldırım ne yapmış olursa olsun bugün aramızda değil. onun canını bir insan aldı. bundan daha ağır bir suç bilmiyorum. ne yaparsa yapsın, yaşamayı hakediyordu. olayı tartışmıyorum bile.

    yaşamayı hakeden ölülere hayat verebiliyor muyuz?
    ölümü hakeden yaşayanlara da "ölüm"ü veremeyiz o zaman.

    berkin elvan bambaşka birisi. devlet terörünün aramızdan kopardığı bir kardeşimiz. 269 günlük mücadelesiyle de direnişin sembolü olmuş insanlardan. hakkında bu kadar entry girilmesinin sebebi de bu. bir şekilde sürekli gündemdeydi çünkü. kaldı ki entry sayısı üzerinden bir değerlendirme yapmak çok sağlıklı sayılmaz. hiçbir can diğerinden daha değerli/değersiz değil. misal; 24 temmuz'da şırnak'ta kafasına biber gazı fişeği isabet eden 13 yaşındaki doğan teyboğa bugün vefat etti. kaçımızın bundan haberi var? doğan muhtemelen polise/jandarmaya taş atarken vuruldu. bu onun hayatını değersiz mi kılıyor?

    burak yıldırım'ın hayatı kimsenin hayatından daha değersiz değil. ama maalesef birisi geçici gündem, bir diğeri uzun süreli gündem. şırnak'tan gelen haber ise gündem olamadı bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın