• 9
    ben böyle insanları seviyorum. en basit örnekle; doktor olup organ mafyasına da çalışabilirsin, zorlu şartlarda çalışıp hayat da kurtarabilirsin. ilk seçeneğin daha az stresli ve çok daha yüksek gelirli olduğunu düşünüyorum.
    arkeolog olup kadim kültürel mirasları tarihe armağan edebilir ya da tarihi eser kaçakçılarına okutup köşeyi de dönebilirsin. ilk seçenek yine daha yüksek gelirli ve daha kolay.
    her meslek için böyle basit iki yol oluşturulabilir. örnekleri en keskin şekilde vermeye çalıştım. örnekler arasındaki farkı yaratan şey; vicdan.
    avukat olup parababalarını savunup tek davada köşe de olabilirsin, özgürlükleri savunup halktan yana da olabilirsin. ikinci seçenekte ilerlersen yeri gelir sen yargılanırsın, türlü sıkıntı çekersin.
    başbakan, moderatör, doktor, avukat, mühendis, gazeteci... insanı mesleğinde "iyi" yapan şey aslında vicdanıdır. hasta kaybedersin, dava kaybedersin, başarısız olur işsiz kalırsın ama işini yaparken vicdanın rahatsa mesleğinde iyisin demektir.
    ben böyle insanları seviyorum. mesleğini, bilgisini, tecrübesini halktan,özgürlüklerden yana kullanan insanları seviyorum.
    iyi ki varlar.

    (bkz: #1441517)
    emeğine sağlık.

    yıllar sonra gelen edit: büyük balon, pavyon gediklisi bir ayyaş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın