• 123
    yarıda kalacağını bilmek için kahin olmaya gerek olmayan müsabaka.

    ülkenin durumu malum. siyaseti,hukuku,sporu darmadağın halde. dün gece ki maçta volkan suçlu,trabzon taraftarı suçlu, yönetimler suçlu keselim cezayı bitsin gitsin demek tff mantığında kurumların alacağı kararlardır. yakında da göreceğiz. peki bu işi bu hale getiren kişiler ne ceza alacak?

    yakın zamana kadar fenerbahçe'nin bizim üzerimize oynadığı oyunların bir benzerini trabzonspor'a karşı oynadığı aşikar. taraftar sitelerinde * savaş çığırtkanlığı, takımın yurt içindeki bir maça gürcistan ( batum ) üzerinden komşu şehirde (rize) konaklayarak gelmesi ve bu işin içerisine can güvenliğimiz yok nidaları ile beraber trabzon gibi bir şehre terörist muamelesi yaparcasına belirli noktalara keskin nişancıların yerleştirilmesi. saha içinde ise en iyi yaptıkları şey olan provakasyonlar.

    benim memleketim giresun ama trabzon'u memleketimden ayrı görmem hatta istanbul'da yaşamama rağmen aracımın plakası dahi 61 ve dikiz aynasında galatasaray atkısı vardır. biz memleketimizi herkes kadar severiz hatta biraz fazla severiz bazen bana bile manasız gelse de. dün trabzon şehrine halkına yapılan provakatif eylem 3 temmuz dan bu yana futbolun,siyasetin,medyanın tepesinde ki tüm kurumların koca şehirle, camia ile dalga geçercesine verilen tepkileri duymazdan gelmesi, yok sayması dün gece ki sonuçları doğurdu. bugün karadeniz bi ülke olsa samsun başkent ama istanbul'u trabzon olurdu. bunun tek bir açıklaması var oda futbol. bu şehir takımının şampiyonluklarını bir kenara koyun küçümsemek için asla söylemiyorum ama ordu yada giresun kadar popülaritesi olurdu. ve bu şehrin varı yoğu futbol. onların derdi yalnızca adalet. ve ne yazık ki ülkemizde hatta çoğumuzda, birazda bizim oralarda yapılan bir yanlış vardır; adalet gerekeni yapmıyorsa, biz kendi adaletimizi sağlarız. dün akşamda trabzon taraftarı kendi cezasını kesmek istedi. sonucu ortada. mehmet ali aydınlar, aziz yıldırım,yıldırım demirören bu yaşananların baş sorumlularıdır. ama umurlarında bile olmayacaktır.

    gelinen noktada bir galatasaraylı olarak elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce trabzon şehrinin takımının yanında olmamız adalet arayışlarında onlara destek vermemiz fikrindeyim. bu şikeci camiayı ve onu kollayan büyük başlara gereken cevabı vermek adına en azından sosyal medyada trabzon camiasına destek olmamız gerekmekte olduğunu düşünüyorum. adalet bir gün hepimize lazım olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın