• 3
    galatasaray erkek basketbol takımı için sezonun beklentileri aşma maçı. bu takım bu zamana kadar sürekli beklenenin altında kaldı. türkiye kupasında yarı finalde anadolu efes'e yenildi. ligte beşiktaş,efes, banvit ve tofaş'a yenildi. euroleague'te kendi evinde doğrudan rakipleri olan maccabi tel avivvelokomotiv kuban'a yenildi bu sezon fenerbahçe maçı dışında hiçbir maçında beklenenin üzerine çıkamadı. galatasaray basketbolunun belki de tarihinin en yüksek bütçeli kadrosu bildiğin idare ederek sezon oynayamaz.

    sakat oyuncuların sağlam oyunculardan fazla olduğu dönemler geçirdik. bir sezon boyunca kolay kolay hiçbir takımın başına gelmeyen sakatlıkları 1.5 ay içinde yaşayan bir takım olduğunun farkındayım ancak galatasaray olmayanı yapar isyanı sever çoğu zaman. euroleague dendiğinde 2 sene* öncesinin bence euroleague'e temiz bir 10 yıl gelemeyecek kadronun ipekçi'ye gömülüşüyle hatırlıyoruz. canımız sıkıldığında maçın videolarınıshipp'i, gordon'u, andric'i ufacık bütçesiyle avrupanın en büyük kadrolarına kafa tutan takımı hatırlıyoruz. bu kadronun yıllar sonra gelen lig şampiyonluğu gibi daha somut başarıları var ancak 2011'de ezeli rakibine kendi evinde şampiyonluk kaybederken bile alkışlanan ve tribünleri ağlatan takım gibi benimsenmedi.

    şimdi 2012'nin cska'sı ile bu senenin real takımın benzer özellikleri var. o takımeuroleague'te namağlup'tu ve unvanınıipekçi'de kaybetti. real ise ispanya ligi ve kupasında mağlubiyeti yok. euroleague'te isecska'nın çelmesiyle 1 mağlubiyeti bulunuyor. ikside yerel liglerinin ve euroleague'in açık ara favorisi konumunda. 2012'de cska kesin gözüyle bakılan şampiyonluğunu istanbul'un büyüsündeolympiakos'a kaptırdı. real ise geçen sezon finalde yine olympiakos'a kaybetti. 2012'nin cska'sı rakibine göre oyun şekillendirebilen set hücumunuda hızlı hücumuda yapabilen, her türlü cezayı kesebilen bir takımken, 2014 real madrid'i avrupanın çok üzerinde bir tempoyla oynayan tüm guardları şut tehdidine sahip her türlü cezayı kesebilen bir takım. 2012 cska'sı 2014 real'ine göre 1 tık daha üstün bir takımdı bence ancak durdurulması yavaşlatılması daha kolay bir takımdı. real ise 1 dakika içinde siz ne olduğunu anlamadan 8 sayılık farklardan gelip öne geçebilecek bir takım.

    bu maç avrupa'ya geç oldu ama biz geldik orospu çocukları deme maçı. bu maç galatasaray taraftarının kendini kendinden değil avrupa'dan, rakip oyuncunun suratından manşetlerden okuma maçı. arroyo aylardır kendine destek çıkacak adamı ve müthiş oyununun çileğini arıyor. erceg savunmada elektrik direkliğine ara verecek bu maç. bench'ten gelen titremeden şutunu atacak. bonsu uçanı kaçanı alacak ve atacak . maç bittiğinde rudy fernandez topu casillas vari bir degajla havaya diktiğinde, taraftarlar top havada süzülürken müthiş bir zamanlamayla koyduk mu girecek . kolay olmayacak bu maç, büyük zaferler kolay kazanılmayacağını bilir galatasaray zaten. bazen ciddi farklarla geriye düşülecek taraftar kaldıracak takımı yerden. takım öne geçtiğinde müthiş bir destekle girilecek gençlik marşı. arroyo yaşlı savunmada gücü yetmeyecek sergio rodriguez'e, taraftar savunacak bu kez takımın gücü yetmediği yerde. bugün ipekçi mezarlığına yeni bir büyük takım leşi girecek. bugün galatasaray basketbolu sene başından beri kaç kere söylüyorum bilmiyorum ama artık geri dönecek. avrupa futbolda buluştuğu kâbusuyla bu akşam ipekçi'de buluşacak.*(u: saat 23:50 olmuş amk bu entry'i yediremem pusuda 00:00 bekliyorum :()*

    https://gss.gs/RrF.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=n8aQleaTK4Y
    (bkz: koyun şu ipnelere)
App Store'dan indirin Google Play'den alın