• 3756
    başka takım taratarlarıyla karşılaştırılmaması gereken taraftar topluluğudur. şöyle ki bir kulübün taraftarı her türlü tezgaha rağmen onları kulüp şike yapmasına rağmen vesıfsız yöneticiler barındırmasına rağmen siyaseti kulübe karıştırmasına rağmen avrupadan ceza yemelerine rağmen destekliyor deyip bizim taraftar ise bunların hiç biri yokken her alanda şerefli olarak mücadelesine devam ederken sadece sportif başarısızlıklar ve bazı yönetimsel hatalar yüzünden bunları eleştiriyor diye iki taraftarı mukayese etmek galatasaraya ve galatasaray duruşuna yakışmamaktadır bence.
    nedenlerine gelirsek:
    1- galatasaray spor kulübü her zaman şerefli mücadelesine devam eden ve bulunduğu her yarışta kulvarda 2. olmayı başarısızlık olarak gören bir camiadır. bu nedenle istekler arzular ona göre olup beklentilerde o ayardadır. yani taraftar gördüğü bir sportif başarısızlığa anında reaksiyon göstererek bu başarısızlığı biran önce gidermek istemekte ve engellemek amacındadır.
    2- o şike yapan kulübün taraftarları herşey ortada iken hala kulübünü körü körüne destekliyorsa bu onların bir artısı değil açık olarak yüzsüzlüğüdür ki kimse o taraftarlar gibi yüzsüz olmak istemez sanırım.
    3- o şike yapan taraftarlar her platformda takımını destekler çünkü onlar yönetimiyle futbolcusuyla taraftarıyla basketçisiyle kürekçisiyle her zaman ve her yerde aynıdırlar ve her işlerinde bir hile hep fesatlık hep çekememe hep ben oldum hissi ve görüşü hakimdir. bu nedenledir ki onlar başkanları bölücü bile olsa desteklerler başkanları şikeyi alenen yapsa bile ( gerçi daha ne kadar açık olacak) arkasında olurlar.

    şunu da belirtmek isterim ki her toplulukta iyi insanlar olacagı gibi kötü ve en vahimide kötü niyetli insalarda olabilir ama önemli olan genel yapı ve yargıdır.bu sebepledir ki galatasaray taraftarı bazen anlık tepkiler verse de bazen kızsa da bazen saçmalasada her zaman takımına futbolcusuna ve başkanına destek çıkar. biz değilmiydik en sevdiğimiz fatih terim gönderildiğinde ağlayan biz değilmiydik ünal aysala fatih terim yüzünden yüklenen biz değilmiydik fatih hocadan sonra hoca kabul etmeyiz hepsi hafif kalır diyen ama ne oldu anlık tepkiden duygusallıktan sonra hem başkanımıza hem yeni teknik direktörümüze hem de kulübüze desteğimize devam ettik etmemizde gerekiyor ve her daim edecekte. çünkü isimler geçicidir baki olan galatasarayın menfaatleridir ve bu taraftar bunu her zaman bilecektir bilmelidir.
    özetlemek gerekirse biz galatasaray taraftarı yüzsüz değiliz doğruya doğru yanlışa yanlış demesini biliriz ve haksızın yanında olmayız haksız lık yapan galatasaray başkanı dahi olsa. insanlar örnek verirken hele ki galatasaray spor kulübüne karşı örnek verirken 2 kere düşünmeli o örneğinde en azından tutar yanı yanları olmalı. yani yaptıgımız anlık yanlışlara tepkilere ve geçici eylemlere rağmen galatasaray taraftarı gücünü ruhunu o galatasaray kültüründen ve geleneğinden alır. ve kalbindeki galatasaraylılık bilinci olduğu sürece başka herhangi bir takım taraftarıyla karşılaştırılması abesle iştigaldir.

    şu laf her zaman hayatın her alanında ön plana çıkan bir laftır.

    (bkz: kötü örnek örnek değildir)
    (bkz: galatasaraylilik duruşu)
App Store'dan indirin Google Play'den alın