resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1921
    kazandığımız maçlardan sonra yazalım ki, kaybettiğimiz maçlardan sonra herkes zaten yazar: 22 şubat 2014 galatasaray beşiktaş maçının bana göre en formsuz ismiydi.

    rakip takımın santraforu almeida, adam bir nevi kule. karşısına çıkarttığımız iki stoper semih ve hakanın boyu adamın omzunun biraz üstünde. elinde tam almeidalık bir defans, yani gökhan zan varken onunla başlamamak mancininin rakibe göre takım kuran yapısını düşündüğümde beni çok şaşırttı. duran toplarda ceyhun almeidayı alırken ortalarda veya ileri şişirilen topların çoğunda almeida semih-hakan ikilisinden hava toplarını kazanıp töreye veya oğuzhana çok top indirdi. ki atak planı genelde bunun üzerine olan beşiktaşın işine geldi bu durum. son 15 dakika gökhan oyuna girince dengelerin nasıl değiştiğini gördük zaten.

    ikinci eleştirim tek forvet ve 5 dinamik orta sahayla oynayan beşiktaşa karşı ikinci yarı drogba ve burağı oyunda tutmasından dolayı orta sahayı tamamen teslim ettik. orta saha o kadar geriye gömüldü ki drogba ve burak formsuzluklarının üstüne bir de çok yalnız kaldılar. hal böyle olunca dönen topların hepsi beşiktaşta kaldı. plan güzel. drogba topu alsın burak kaçsın sneijder vursun. ama işlemediğini gördüğün zaman drogbayı ve burağı çıkarmasını umut ve hajrovici oyuna alıp oyunun eksenini beşiktaş sahasona doğru kaydırmasını beklerdim doğrusu.

    takımın blok savunması, alan paylaşması gibi bir çok konuda aşama kaydettiğimiz bir gerçek. artık daha bir takım halinde oynuyoruz. hala tempo ve atak kombinasyonlarında zaafımız var. en büyük problemimiz ise drogba. top onlardayken bariz 10 kişi kalıyoruz, duran toplar hariç. sneijder ile birlikte oynadığı zaman bana hagi ve jardelli 2000-2001 senesini hatırlatıyor. hem takımı çift forvet oynatmak zorunda bırakıyor hem de formasyon uymadığı için sneijder solda oynuyor. umarım mancini bu drogba olayını da en kısa sürede çözer.

    ilk devredeki performansını vasat olarak tanımlamıştım kendisinin. ikinci devre bariz olarak kalitesini göstermeye başladı. sene sonuna kadar hatta önümüzdeki sene çok daha iyi olacağına inancım tam. bir iki maç düşük performans gösterme kredisi kendisinde fazlasıyla mevcut. umarım chelsea maçında her şey daha iyi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın