• 2
    http://tinyurl.com/mzw7fg linkinde görebileceğiniz gibi ilginç açıklamalarda bulunmuş kabak kafalı fenerbahçe yöneticisi. gelin bi bakalım ne diyor?

    "biz isteseydik, yönetim ve sayın başkan aziz yıldırım isteseydi bugün takımımızın başında rijkaard vardı. bu taraftarın, başkanın ve yönetimin tercihidir. bence doğru bir tercihtir. çünkü pek çok kişiye de sordum, hep iki
    isim söyleniyordu. birisi lucescu, birisi daum idi. hiç kimse rijkaard demiyordu. lucescu'nun sözleşmesi devam ediyor. daum'un sözleşmesi sona ermişti. taraftarımızı, fenerbahçe'yi ve türkiye'yi tanıması nedeniyle de tercihimizi daum'dan yana kullandık. biz hızlı şampiyonluk istiyoruz."

    başkan isteseydi takımımızın rijkaard vardı ne demek lan? adam rijkaard'ı dört ayda ikna ettiğini söylüyor. sen neden bahsediyorsun? herkesi para basınca gelecek mehmet topuz ya da özer hurmacı mı zannettiniz? adam beş yılda barcelona'da yeterince kazanmış, koskoca avrupa şampiyonlar ligi şampiyonu takımın teknik direktörü gelsin türkiye'de şampiyon olsun. buna hassss deyip peşi sıra sözlük alemlerinin meşhur yazarı hasnicktir rumuzlu arkadaşa telmihte bulunmadan edemez kimse. pek çok kişiye sormuş da millet hep daum lucescu demiş. ulan madem daum iyiydi de niye kovdunuz o zaman? diğerlerinin türkiye'yi tanımadığını falan söylemişsiniz. o zaman sizler uluslararası arenada gözünüzü boyayacak ve ligde de cebir ve hileyle, hurdayla, elle atılan gollerle (hatırla sözlük, anelkayı hatırla, hatırla sözlük konyaspor maçını hatırla), hakemi etkileyen ve rakip taraftarları tahrik eden demeçlerle de olsa hiç farketmez, biz şampiyon olalım yeter ki derdindesiniz anladık. nedeeen? e efendim kombineler var, boşa giden paralar var. fenerbahçe taraftarı şampiyon olsun, galatasaray'ı yensin ama avrupa'da perişan olsun hiç farketmez değil mi sayın kamer? kime sordunuz ayrıca ketoya mı yoksa medyum memişe mi ya da bir güzellik yaparak rezzan kiraza mı? bu nasıl futbol bilgisidir arkadaş; daum ve lucescu diyor. başka adam yok mu yahu? bu heriflerin mentaliteleriyle mesut bakkalı, yılmaz vuralı, samet aybaba'yı dönüşümlü olarak çalıştırıp genç ve yetenekli teknik adamların kendilerini göstermelerine müsade etmeyen zihniyet aynı zihniyettir. he evet, daum ve lucescu bir kere geldi ya. durmadan o herifleri alalım. anlayışa bak. bu herifler yönetici. kelli felli adamlar bi de. hiç kimse rijkaard demiyordu. bu meselenin rabbime sordum cleveland dedi yaklaşımından farkı nedir?

    "daum olsaydı uefa şampiyonluğu, lig şampiyonluğu ve türkiye kupası bizimdi" şeklinde açıklamalar yapmış sayın kamer. burada eksiklik var bir kere. süper kupayı saymamış sayın kamer. bu arada ben de şunu söylemek isterim sayın kamer halamın daşşakları olsaydı emicem olurdu. bu nasıl bir zihniyet lan? var olana bakarsın, onun üzerinden değerlendirmelere girişirsin. zan üzerine bilmem ne üzerine konuşamazsın. hem bir adamı her şeyi halledecek kara murat tevehhüm etmek için gerekli ve yeterli yaşı yazık ki halen ikmal edemimişsiniz. ulan peki öyle de neden luis aragones'i getirdiniz takımın başına? daha ayak bastığı zaman tipine bakarak daha bu adamdan bir cacık olmaz dedim. kulüp düzeyinde çalıştırdığı takımların hali malumdu.

    "başkanın futbol ve futbolcu bilgisi de pek çok teknik direktöre taş çıkartacak kadar iyidir" demiş yine sayın kamer. e ama gökhan emreciksin'i daha altı ay önce almadı mı? tantanayla aldığı o adamı kayseriye postalamadı mı? aragones gibi bir adamı takımın başına getiren o değil miydi? istifa edip edip gündem degiştiren rijkaard'ın geldiği gün ezik biçimde gündemi mehmet topuz'a kaydıran o değil miydi? fenerbahçe'yi şampiyonlar liginde hayal edemeyeceği en üst noktaya taşıyan zico gibi bir futbol efsanesini kovmaktan beter eden kimdi? guiza gibi bir adama, emre gibi bir adama milyonlar bayılan kimdi?

    sayın kamer; korktuğunuz başınıza gelecek. galatasaray'ın geçen seneki kadrosu üst düzeyde idi zaten. bu sene o adamların hemen hemen hepsi kadroda. sakat yok denecek kadar az. transfer yapmasak dahi korksanız iyi edersiniz sayın kamer. zira bomba gibi bir galatasaray geliyor, hazır olun. ha bu arada taraftar olarak söylediklerinizi ciddiye almadık. yukarıda yazılanlar çerçevesinde ne ölçüde ciddiye alınabileceğinizi de varın siz hesaplayın artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın