• 6
    kendimi bildim bileli amatör olarak düzenli futbol oynuyorum. bu süreçte nike, adidas, puma, umbro, lescon, reebook gibi markaları denedim.

    -öncelikle ayak sağlığınız için içi plastik olan halı saha ayakkabılarından kesinlikle uzak durun. 1 aylık kullanımdan sonra içini iğrenç bir koku salacaktır. hatta bunlar yüzünden ayağınızda mantar bile oluşabilir. mümkünse içi süngerli bir ayakkabı tercih edin. tabi bu söylediğim herkes için geçerli olmayabilir. mesela hiç ayağı terlemeyen insanlar var onlar için belki sıkıntı olmaz.

    -ayakkabı tabanının ve topa vurduğunuz bölgenin çok kalın olmamasına dikkat edin. aksi takdirde ayakkabı tabanı eriyinceye kadar topun dibine girememe sıkıntısı yaşayabilirsiniz.

    -bağcıkları yana doğru olan ayakkabıları tercih edin. topa vurduğunuz yüzeylerde mümkün olduğunca az girinti çıkıntı olsun. tabi dikiş geçecek o kadardan bişey olmaz.*

    -ayakkabıyı ilk giydiğinizde mümkünse yanlardan biraz sıksın. zaten zamanla hafif genişleme olacak. ön kısımda ise çok rahatsızlık vermeyecek bir sıkma maküldür. ama bariz bir şekilde rahatsız oluyorsanız almayın. bu tip ayakkabılar önden çok genişlemez.

    -özellikle topa vurduğunuz alan ayağınızı tam kavrasın. boşluk olduğunu veya ayağınızın ayakkabı içinde oynadığını hissediyorsanız almayın.

    -''işimi görsün, uzun ömürlü olsun yeter'' diyorsanız reebook marka halı saha ayakkabılarını öneririm. resmen ayakkabıyla 4. seneye giriyorum ufak tefek deformasyonlar dışında hiç bir şey olmadı.

    önemli edit: halı sahaya çivili kramponla gelmeyin kardeşim. o krampona 300 lira para bayılınca hiç biriniz cristiano ronaldo olmuyorsunuz. aksine hepiniz potansiyel yalçın ayhan'lara, hürriyet güçer'lere dönüşüyorsunuz. olan da bizim bacaklarımıza oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın