resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1893
    eleştiriyi fatih terim kadar hak etmeyen teknik direktördür mancini. yahu binlerce sebep yazarak anlatabilirim ama anlamak istemeyeceksiniz zaten. derdiniz galatasaray değil, popülizme hizmet eden egolu liderler. artık öyle çirkin gözüküyorsunuz ki..yorumlarınız o kadar eğreti ki...futbol bilgisi arıyorum mancini eleştirilerinde, pek bulamıyorum. futbol bilgisi olmayan bir adam, yada futbol içi stratejileri eleştirmeyen adam mancini'nin neyini eleştirebilir diye düşünüyorum? ancak giydiği takım elbiseyi, saçını geliyor aklıma. daha geleli 3-5 ay olmuş adamın, yarım yamalak bir iyi bir kötü giderken, bir şeyler deneme uğraşında olan adamın neyini eleştireceksin ki başka?

    değerli galatasaraylı fatih terim'in yemediği işi yaptı mancini. galatasaray büyüktür, gider oynar kazanırsa kazanır iman gücüyle-kazanmazsa allah kerim fatih terim der geçeriz demedi. gitti şampiyonluğu direkt takıma getirecek futbolcu transferi değil, kendisi takımdan ayrılsa bile genç ve geliştirilebilir bir kadro dinamizmi yarattı. ee madem büyük cesaretli hoca terim, niye bu riski alamadı? adam sneijder'i istemedi beyler, neyi konuşuyoruz. kaka dedi..kaka..milan ligde 8. sneijder seni şampiyonlar ligi grubundan real madrid juventus'un arasından çıkarttı tek dokunuşuyla. nerde la amrabat? nerde yiğit gökoğlan?

    fatih terim türk futbolcuların gazla çalışmasını kontrol altına alarak güvenli duruşuyla sahaya hükmederdi. teknik, taktik bilgisi "allah yardımıcınız olsun" dur. bunu bilmeyen yok. milan'dan kovulma sebebi de budur. 25 yıldır milan'da taktik toplantılar yapılırken, fatih hoca bu toplantıları iptal edip, maç öncesi taktik çalıştırmıştır. bu da adamlara anormal geldi tabi. gelen başarıların hepsi tesadüfi değil, bizzat yukarıdaki dostların da anlattığı gibi, derwall, kalli, hagi,popescu ve taffarelden sonra fatih terim'indir.
    teknik taktik açıdan incelediğiniz, popülist yaklaşmadığınızda bunu rahatlıkla görebilirsiniz. derdim fatih hocayı kötülemek değil, hoca bu kadarlık bir antrenör. çapı bu kadar.

    mancini dediğiniz adamın bir akademisyen olduğunu unutmamak gerekir. futbol için bir bilim adamıdır mancini. endüstriyel futbol içerisinde başarılı-başarız dediğiniz olay kupalarla ölçülüyor. bir tek taktik bilgisi yeterli olamayabiliyor. bunu kendisinin bizzat röportajlarında görebilirsiniz. zamanla deneyim kazanıyorum, konunun üzerine bilgi alışverişi yapmak için hep iletişim halindeyim diyen bir adam bugün burada bizimle. yani kazanmak istiyor! bilgisinin artık neticelendireceği bir alan istiyor. ve taraftar olarak şu anda ben hiç bir olumsuz tarafını göremiyorum.
    maç sonu açıklamaları, futbolcularla iletişimi, saha içindeki değişiklikleri gayet yerinde. eleştirirken usturuplu olmak çok muhim vesselam.

    not: mancini hayranı değil, bilim hayranıyım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın