• 6
    17 şubat 2014 antalyaspor galatasaray maçı sonucu kafa dağıtmak için radyodan dinlediğim program. ahmet hakan 'ın çabası ile program bana göre kısırdöngüde geçti. aziz yıldırım ve fenerbahçenin manipule ettikleri konular üzerine fazla gidilmedi. avukatlar geride kaldı. biraz kılıçtaroğlu tarzı ile belgelerle konuşmaları lazımdı. öncelikle tapelerdeki konuşmaların inkar edilmediği ve kabul edildiğine dair mahkeme kayıtlarını, alınan dinleme izinlerini ve fiziki takiplerin yasal olduğunu kanıtları ile ortaya koymalar ıve vurucu bir tapede aziz yıldırımın yaptığı savunmayı açıklamaları lazımdı. neyseki avukatlar programın sonunda uefa'ın gerekçeli kararı ile ilgili bence çok vurucu bir bilgi verdiler. fenerbahçenin aldığı bu 2 yıllık avrupa kupalarına katılmama cezanın nedeni şike değil, geçmişe yönelik olarak verdikleri temiz kağıdı.. ben öyle anladım. uefa bu temiz kağıdı ile ilgili soruya verilen cevap , kağıdın altında imzası bulunan kişiyi bağladığı ve öldüğü için sorumluluğun fenerbahçeyi bağlamadığı yönünde.. alınan cezanın nedeni yönünde bir netlik yok..

    uefa'ın mevzuatı hakkında bir bilgim yok. ama şimdi fenerbahçe ve beşiktaş 2010-2011 sezonunda şike yaptığını düşününce ,bu 5 yıllık zaman 2016-2017 sezonunda ancak bu kulüpler temiz kağıdı verebilirler. mesele bu klüpler 2015-2016 sezonu için temiziz kağıdı veremeyecekler. bu kağıdı veremedikleri içinde avrupa kupalarına katılma hakkı var mı, yok mu bilmiyorum. eğer bu kağıdı vermeden katılamıyorsan o zaman verilen bu cezanın süresi artmaz mı? verilen bu cezının nedeni gerçeğe aykırı beyansa - şike için ayrıca ceza verilecek mi?
    yabancı dlim olmadığı için mevzuatları inceleyemiyorum. türkçe mevzuat olsa inceler birşeyler söyleyebilirdim. casın gerekçeli kararı henüz açıklanmadı. o karar açıklandıktan sonra büyük ihtimal cezaların devamı gelecek..
App Store'dan indirin Google Play'den alın