• 17
    galatasaraylı konuya hakim dostlarımız durumu açıklamış.

    02. evet spk yine galatasaray' a özel bir uygulamayla kulübün bedelli sermaye artışı ile elde edeceği nakit girişi önlemeye çalışmış.
    03. sonda yazılacak şeyi yine başta yazalım. geceyi 1-0 galip bitirebilirdik. ancak son dakikada gelen gol ile 1-1 bitti maç.
    04. ancak bu maçın bir de rövanşı var. ve deplasmanda atılan golün avantajı bizde...
    05. açıklamayı okuyup anlamaya çalıştınız... boşuna uğraşmayın :) çünkü zaten amaçlanan da bu...
    06. çok kısa özet: bedelli sermaye artışı ile ne yapılmaya çalışılmıştı? mevcut sermayede 1 tl değerindeki hisse 7.5 tl değere çıkarılmak++
    07.++istenmişti. bunu yaparken ana hissedarın da artışa nakden katılması gerektiği belirtilmişti. bu sağlandı...
    08. ayrıca daha önceden kulüp ile aş arasındaki alacak-borç ilişkisi sebebiyle talebi reddetmişti. bu borçta kapatıldı..
    09. sonuç olarak yapılması gerekli tüm işlemler yapıldı ve top spk ya atıldı. şimdi gelinen noktada ise spk bu artışa şartlı onay verdi.
    10. spk olayın şu şekilde olmasını istiyor (@mandi1905 ile anladığımızı yazıyorum): ilişkili taraflar arasında borç kalmadığı için çağrı yok
    11. bu en önemli kazanım. çağrı şartı gelseydi; kulüp çok daha büyük bir maliyet ile karşılaşabilirdi.
    12. sonrasında ise spk çıkarılmak istenen sermayeye ilişkin yeni hisselerin tümünü ana hissedar olarak kulübün almasını istiyor.
    13. burada ufak bir hesap yapalım: sermaye ne kadara çıkarılmak isteniyor? 330 mtl ye. spk diyor ki bunun hepsini kulüp alsın...
    14. sonrasında bedelli sermaye artışına katılmak isteyen varsa gitsin bu kişiye kulüp hisseyi satsın :)
    15. böyle bir uygulama dünya tarihinde ilk ve tek...bize özel çıkarıldığı belli. peki kulüpte 330 mtl var mı? yok tabi... dolayısıyla ++
    16.++spk ne kadar paran var ise o kadar sermaye arttır diyor. bizde ne kadar para var peki? ne kadar arttırım yapabiliriz?
    17. arttırılmak istenen sermaye 330 mtl idi. bunun kulüp tarafından karşılanacak bedeli ise 180 mtl idi. yani bizdeki para bu tutar.
    18. kısaca spk nın dediği sermaye artışını 330 mtl değil 180 mtl yap... olabilir mi? eyvallah... özsermayeyi pozitife çevirir :)
    19. en önemlisi ne kazanıyoruz? ne kaybediyoruz? buna bakmak lazım asıl... ve kulüp ne yapabilir bundan sonra?
    20.
    a)çağrı yok !
    b)sermaye artış miktarı düşürülerek özsermaye pozitife geçebilir
    c)aş deki kulüp hisse miktarı %55 ten %88.7 ye çıkıyor.
    d)2 yıl öncesinde 70-80 tl lerden satılan hisseler daha ucuza toparlanıyor.
    e)kulüp üyelerine verilen söz yerine getirilmiş oluyor
    22.
    kaybedilenler:
    1)zaman
    2)130-140 milyon tl civarı nakit

    https://twitter.com/Baltali_Ilah_05

    1. galatasaray eskisi gibi bir sermaye artırımı istiyorsa kulüp ilk önce 300 milyon tl bulacak, bunu sermaye arttırımı kullanacak ve isteyen küçük yatırımcıya daha sonra bu payları 1 ay içinde satabilecek.

    2. eğer küçük yatırımcı katılırsa 140 milyon tl kulübün kasasına girecek

    3. eğer küçük yatırımcı katılmazsa kulübün şuan %55 olan hisse oranı ciddi anlamda yükselecek

    4. galatasaray önünde iki senaryo var

    a. sermaye arttırımı planına sadık kalır 300 milyon tl bulur ve sonra yatırımcılardan tahsil eder

    b: sermaye artırım rakamını küçültür elindeki nakit kadar sermaye arttırımı yapar (yaklaşık 160 milyon tl) ve sonrasında bu payları satar kulüp kasasına dışarıdan 140 milyon tl değil 70-80 milyon tl girer. burada önemli bir nokta var eğer yatırımcı payları almak istemezse, kulüp bunu 1 sene sonra satabiliyor.

    benim tahminim ve önerim kulüp yöneticilerine: kesinlikle bulunabilecek her kuruş sermaye artirimi için kullanilsin, kredi alinsin
    çünkü ben şuan gsrayhissesi taşıyan her yatırımcının zaten sermaye artırımına katılacağını katılmak istemeyenlerin çoktan sattığını düşünüyorum.

    bu sebeple tahsisli sermaye artırımına yatırımcı katılımı yüksek olacaktır. katılmazsa da bukadardüşmüş gsray hissesini 1sene sonra satmak
    imkanıyla tekrar almış olacak ki belki de ünal aysal'ın başından beri kafasında bu düşünce vardı.

    ortalama 70-80 tl fiyattan sattığı hisseleri 23-24 fiyattan yerine koymak ve hisse fiyatını tekrar yükseltmek mesela..
    önemli bir nokta anlaşılması açısından: kulüp için gerekli 300 milyon tl nin zaten 170-180 milyon tl si hazır sermaye avansı olarak şirkete koyuldu. yani kulüp için gerekli yeni kaynak 100-120 milyon tl. bu rakamı bulması gerekecek galatasaray'ın.

    ayrıca bu şekilde bir serm artırımını ben ilk kez gördüm ve duyuyorum. dünyada örneği olduğunu da düşünmüyorum. spk ve hükümet baya bir kafa yormuş galatasaray'ı durdurmak ve fener kamuoyunu memnun etmek için, ama ben halen bu durumun bize olumlu döneceğini düşünüyorum.

    https://twitter.com/Mandi1905
App Store'dan indirin Google Play'den alın