resim
Tanju Çolak
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 312
    galatasaray'a ihanet etmemistir. galatasaray yonetimi tanju'nun adinin karistigi skandallar (hulya avsar ile motellerde basilmalar, altin kabzali tabancasini maganda gibi orda burda cikarmalar vs.) sonrasi tanju'ya anlastigi bedelin cok altinda bir teklifle gitmis, bir bakima tanju'yu gondermek istemistir. zaten bosman kuralinin olmadigi bir donemde galatasaray isteseydi tanju'yu fenerbahçe'ye gondermezdi. dolayisiyla transfer galatasaray'in istegi dogrultusunda gerçeklesmistir.

    tanju çok ozel bir golcuydu. gol vuruslari kesinlikle tesaduf degildi. herkesin soylemeye alistigi uzere allah vergisi falan da degildi. idman tekniklerinin bugunku kadar gelismedigi bir donemde surekli bireysel idmanlar ve ekstra gol vuruslari calisan rahatsiz bir adamdi tanju. takim oyuncusu muydu? degildi. kendi icin oynardi. takim yukselirse ben de yukselirim anlayisindan cok ben yukseleyim de takim da pesime takilsin diye dusunurdu. bu da o dev kariyerinin arkasinda neden sadece tek bir sampiyonlugu bulundugunu aciklar nitelikte zaten. maç basina 0.87 gol atan bir adamdan bahsediyoruz. ve bu adam yillarca galatasaray ve fenerbahçe formalari giymesine, bu takimlarda 3 kere (2 kere de samsun'da var) gol krali olmasina ragmen sadece tek bir sampiyonluk kazaniyor.

    tanju gibi bir gol vurusu olan isim bir daha jardel'e kadar gormedik (tabii tanju jardel'in cok cok daha estetigiydi, adeta brezilyali olan tanju, turk olan jardeldi). gorecegimizi de sanmam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın