resim
Luis Alberto Suárez Díaz
Takım:Miami
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.82
Uyruk:Uruguay
  • 306
    patrice evra ile yasadigi irkcilik davasinda kulturel sebeplerden dolayi suclu olmadigi halde haksizlik yapilmis futbolcu.

    kendisi zaten beyaz olmayan, adam uruguayli, ve guney amerikali oldugu icin renklerden dolayi irkcilik yapamayacak bir adam. adamin kendi ulkesinde koyu tenli hatta anglosaksonlarla kiyaslaninca zenci sayilabilecek adamlar varken, kuzeyin asagilamalarina tarihleri boyunca katlanmis bir guney amerikali olarak zenci birine irkcilik yapacagini dusunmek basli basina sacmalik. ama konu bundan daha absurd.

    uruguay'in dili ispanyolca oldugu icin adam haliyle ispanyolca konusuyor. ve her ulkenin, bolgenin, yorenin her ne karin agrisiysa oranin kendine ozgu sokak dili, argosu oldugu gibi bu adamlarin da var. adamlar beyaz irk olmadigi icin kendi aralarinda bulunan koyu tenli arkadaslarina buna gore lakap takarak konusuyorlar. iste simdi zurnanin zirt dedigi yere geldik.

    nigger ispanyolca negro kelimesinden turemistir. negro ispanyolca sadece bir rengi temsil eder. yani gomlek aldim dediginde biri arkadasi ona ne renk diye sorarsa cevap olarak siyah yani "negro" demek zorunda cunku siyah negro, adamin baska sansi yok. bu gerizekali evra sanki beyaz avrupali bir adamla konusuyormus gibi gidip ingiltere federasyonuna bana negro dedi diye sikayette bulunuyor luis suarez icin. ulan insan bir dusunur adam bana hakaret etse kufur edercesine ya da kucumsercesine konusur, bu adam bana normal konusurken negro dedi diye, ama yok, akli kicina kacmis liverpool nefretiyle is yapan adamlarin da gaziyla sorusturma baslatilir.
    adam kicini yirtti ben uruguay'liyim benle dalga mi geciyorsunuz, benim ana dilim ispanyolca, biz beyaz degiliz ki, milli takimda biz birbirimize lakap takariz bircogumuz negro der birbirine diye ama ferguson'un (kendisine ne kadar saygi duysam da) yillardir liverpool nefretiyle olusturdugu anti-liverpool lobisi adami affetmeyi birak dinlemedi bile.

    isin ozu, suarez manyak bir adam. belliki hep kendini ispat etmek zorunda kalmis bu nedenle kendisine laf soyleyen herhangi biri oldugunda bunu elestiri gibi gormek yerine kendisine yapilmis bir saldiri olarak goruyor bu nedenle asiri tepkiler veriyor saha icinde. ancak kendisi renk konusunda irkcilik yapabilecek kisi dogdugu yer, yasadigi kutur itibariyle imkansizdir.

    zenciler birbiri arasinda surekli nigger diyip dururlar, sarkilar yazarlar ve bu sorun olmaz cunku kelmenin kendisi degil kattigi anlami kimin kullandigi onemlidir. haliyle suarez de beyaz olmadigi halde beyazmis gibi sayilip haksizliga ugramis biridir.

    patrice evra - luis suarez muhabbetinde yuz karasi asagilik kisi patrice evra'dir. mahalle macinda tartistigi cocugu annesine sikayet eden velet bile kendisinden daha adil davranmistir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın