resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1834
    galatasaray'a yaptığı katkıyı dünkü 12 şubat 2014 galatasaray antalyaspor maçı'nda tekrar gözler önüne serdi. bahsettiğim şey maça bir çoğunu kendisinin kadroya kattığı genç ve gelecek vaadeden oyuncularla çıkması değil ama o gençlerin sahada bilinçli ve belli bir taktik düzene uygun hareket etmesiydi, hem de daha birbirlerinin yüzlerini bile ilk defa 2-3 hafta önce görmeye başlamışken.

    pozisyon üretmekte zorlandılar ama antalyaspor'un ideale yakın kadrosu ve ibrahim dağaşan, musa nizam, boum ve seddar gibi oyuncularının çok sert oynaması yüzünden bu gayet anlaşılabilir bir durum. isaac ve semih'e ise pozisyon bile vermemeleri bence takımda oluşan savunma kurgusunun genç oyunculara da yerleşiyor olmasındandı. bu çok önemli çünkü türkiye'de çoğu zaman yetenekli oyuncular as takımı zorlasa bile zaten fiziksel ve tecrübeden kaynaklanan eksikliklerle baş etmeye çalışırken bir de taktik eksikliklerini kapatmak zorundaydılar ki bir çoğu bunu gerçekleştiremiyordu.

    her neyse, lafı uzatmadan tamamlamak gerekirse mancini felsefesini takıma iyice oturtmaya başlamış, bu bir çoğu yeni gelmiş genç oyuncuları izlerken bile hissediliyor. onun dışında hep yabancı teknik direktörlerin şikayet ettiği türk futbolcuların taktiksel davranmaya olan zaafını bizim adımıza çözme ihtimali de çok yüksek. ve bunları da hiç şikayet etmeden yapıyor. bu arada eklemeden edemeyeceğim, sözleşmesindeki şampiyonluk bonusu 1.25 m euro'ydu sanırım, bu sene bizi şampiyon yaparsa o parayı gerçekten misli misli haketmiş olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın