• 7734
    artık istisnasız tüm üyelerinin akıllı olması ve aklını başına devşirmesi gereken sözlüktür. komple seferberlik ilan ediyor ve bundan sonra herkesin teyakkuz halinde, bilinçli, mantıklı ve sağduyulu olmasını bekliyorum. bu satırları da tüm içtenliğimle değil bir moderatör ya da yazar, her şeyden önce galatasaray taraftarı bir kardeşiniz ya da ağabeyiniz olarak yazıyorum.

    allah'a şükürler olsun ki o bilmem kaç puan geride olduğumuz ve yanlı basın yüzünden yalandan eleştirildiğimiz günler hissettiğimiz ve inandığımız üzere geride kaldı ve artık şampiyonluk potasında olduğumuz gibi 4 puan geride olsak da avantaj ve moral sahibiyiz. beşiktaş da 1 puan geride ve ensemizde sayılır fakat kendilerinin bu pozisyondaki varlığı bizden çok fenerbahçe'yi rahatsız edecektir çünkü liderliğe talip olan aday sayısı ne kadar fazlaysa baskı o kadar büyük olur fakat bu baskıyı da öyle her takım kaldıramaz.

    şampiyonluk yolunda doludizgin ilerleyen takımımız uzunca bir aradan sonra türkiye kupasında yarı final gördü ve bu kupaya da ciddi ciddi talibiz. dahası ve en önemlisi, çok kısa bir zaman içerisinde şampiyonlar ligi 2. turunda chelsea ile karşılaşacağız ve maç arefesinde değil daha bugünden birlik olup tek vücut şeklinde hareket etmeliyiz. ancak bu şekilde doğru enerji ve desteği takımımıza verebilir, sinerjinin en güzelini daha önce yaptığımız gibi tekrardan gerçekleştirebiliriz.

    biz burada galatasaray sözlük olarak şahsi fikirlerimizi, ideolojilerimizi, hırslarımızı ve taleplerimizi olduğu kadar en önce galatasaray'ın menfaatlerini ve başarısını düşünüyoruz. açık konuşuyorum, daha da kritik bir dönemece girdiğimiz şu sıralarda yerel seçimler, siyaset, 17 aralık, gezi, zart zurt ortada olağanüstü bir durum yoksa mümkün mertebe bunları bir kenara bırakıyoruz çünkü şu an için bölünmeye, incir çekirdeğini doldurmayacak sebepler yüzünden tartışıp birbirimizi yemeye değil taraftarlık ruhunu tam olarak yansıtacak ruha sahip olmaya ihtiyaç duyuyoruz. hepiniz gayet iyi biliyorsunuz ki bazı gruplar çoğunluk gibi gözükse de özünde etnik, dini ve siyasi olarak alabildiğine heterojen bir yapıdayız ki normal olan bir şey bu, haliyle tek ortak paydamız, her açıdan bu derece farklı olabilen bunca bünyeyi sağlam bir harç şeklinde bir arada tutabilen tek olgu galatasaray'dır, galatasaray taraftarlığıdır... bu kısmı özetlemek gerekirse, ortada bir sebep yokken siyasi içeriğe sahip entry giren yazarların samimiyetine kesinlikle inanmayacağımı, art niyet arayacağımı, iyi niyetin suistimal edildiğini düşüneceğimi ve kurallar dahilinde gerekeni yaparken bir taraftar olarak da tepkimi göstereceğimi belirtmek isterim. hani zaten yeri ve zamanı değil ama gündem dolu gibi gözükse de şu sıralar hiç hiç değil yani açıkçası ben böyle düşünüyorum.

    8 şubat 2014 galatasaray eskişehirspor maçında uzun bir aradan sonra ilk kez tribünler bu derece coşkulu ve şampiyonluğa inanmış vaziyetteydi, artık mümkünse bir süre bu ruhu gündemde tutalım ve yaşayalım. tekrar ediyorum, biz kim olursak olalım en temelde galatasaray için toplanmış bulunuyoruz ve burada da öncelikli amacımız galatasaray'ın çıkarları olacak doğrultuda hareket etmeliyiz. bizim için galatasaray'ın şampiyonluğundan, başarısından daha önemli hiçbir şey olamaz, olmamalı... en azından şu sözlük sınırları içerisinde üzerimizdeki diğer ceketleri çıkarıp sadece galatasaray forması giymeliyiz ve bu şekilde hareket etmeliyiz.

    unutulmasın ki şu an lider olan fenerbahçe'yi daha çok zor günler bekliyor, yargıtay kararları sonrası herhangi bir somut gelişme olmaksızın ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali şike konusu yavaş yavaş tekrardan gündeme getiriliyor, hem de kendileri tarafından, demek ki bazı şeyler yola çıkmış. beşiktaş ise objektif olmak gerekirse biz bir kazmalık yapmayıp bu istikrarımızı sürdürdükçe şampiyon olabilecek kadar büyük bir kadroya ve teknik heyete sahip değil. dördüncü yıldızı takacağımız günler yakındır fakat bunu dilemek kadar mental istikrarımızı ve tribünden olduğu kadar sanal ortamdan da desteğimizi sürdürmeliyiz. üzgünüm ki şampiyonluk garantilendikten sonra meydana koşmalar, yakılan meşaleler, sallanan bayraklar, yazılan olumlu şeyler bana göre samimi olmayıp iyi gün taraftarlığıdır. bu ruhu bugünden yakalamalı ve şartlar, gündem artık her neyse ne olursa olsun bırakmamalıyız.

    lütfen arkadaşlar, yukarıda bahsetmiş olduğum hususlara dair sizlerde olduğunu hissettiğim, eğer birazcık eksikse de en kısa zamanda oluşmasını dilediğim tepki ve farkında olma durumuna sahip çıkılmasını ve sezon sonuna kadar bu yoldan sapılmamasını hepinizden bir kez daha tek tek rica ediyor, en başta formaliteden bile olsa 12 şubat 2014 galatasaray antalyaspor maçında güzel bir galibiyet temennisiyle saygılar sevgiler sunuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın