• 106
    şöyle düşünün; oradaki kadın belki de ilk defa böyle bir kalabalığa denk geldi ve kendisini savunmak istedi. çünkü büyük ihtimal orada elinde bira şişesi olan haliyle alkollü olan insanları da gördü ve koro halinde yarrak kürek küfür eden insanlardan korktu. ve bundan oldukça rahatsız oldu, anlık bir tepki verdi "ne kadar terbiyesizsiniz ya" diye bağırıverdi. o gazla da gözünün içine baka baka "yarraaaaaamı yeeeee" diye bağıran kişiye tokatı patlattı.

    afedersiniz ama çok değil 10-15 seneye öncesine kadar mahallenizin en piskopat, en işe yaramaz, en gereksiz insanı bile yanında hatun kişisi bulunduğunda beyler ayıp oluyo diye uyarırdı. şimdi ise göt kadar metroda, havasız bir ortamda, en ufak bir olayın kaosa dönüşeceği bir yerde 50 kişi hiç yüzleri kızarmadan yarraaaaaaamı ye diye bağırabiliyorsa bazı ahlak kuralları çoktan tarih olmuş demektir. annemizden, babamızdan, mahallemizdeki abimizden öğrendiğimiz görgü kuralları kalmamıştır.

    olayın savunalacak tarafı yoktur. kadın serzenişinde haklıdır ve refleks olarak bir eylemde bulunmuştur. "fiziksel şiddet ama" diye zırlamasın kimse. o kadın o tokadı neden atıyor önce ona bakın.

    tam 2,5 sene türk telekom arena'daki her maça gittim ve yüzde 90 oranında metroyu kullandım. bu tarz durumlarla çok karşılaştım maalesef. benim de 20 kişilik arkadaş grubum vardı ve çoğu tribün kültürünü bilen insanlardı. bir kez olsun metroda taşkınlık yapmadık. insanları rahatsız edecek davranışlarda bulunmadık. aramızda bizden yaşça büyük abilerimiz bu tarz eylemleri gördüğünde "beyler ayıp oluyo" uyarısını da çekmiştir her zamna. hatta bu yüzden ufak tartışmalarda yaşanmıştır.

    maç günleri dışında insanca o metroya binip yarramııı yeeee bilmem ne diye bağırmıyorsan, maç günü de bağırmayacaksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın