resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 9177
    avrupa'ya gidince kendini çok geliştirdi diyorlar, ben anlayamıyorum bir türlü. neresini geliştirdi arda? şutu mu gelişti, çok gol mü atıyor, kafa toplarını mı geliştirdi, sol ayağı mı gelişti, daha mı iyi top sürüyor, frikik atmaya mı başladı, sırtı dönük oyunu mu gelişti? ben 2008'deki arda ile şu anki arda arasında gram fark göremiyorum. arda 2005-2008 arasında ersun yanal, gerets, kalli ve terim gibi hocaların elinde gelişti; ondan sonra zerre gelişmedi. yok 60 dakikayı zor çıkartıyormuş. euro 2008'de attığı goller ilk 5 dakikada gelmiş galiba. sürekli dikine oynamayı öğrenmiş güya. anfield'da liverpool'a karşı oynadığı futbolu başka biri mi oynadı? milli takım'daki arda turan'a bakalım sadece. ne fark var o senelerden? takımı mı sırtlıyor şimdi? hatta bazı konularda basit oynamaya zorlandığı için yeteneklerinin körelmeye başladığını bile düşünüyorum. mesela 2007 yılında yanılmıyorsam konya'ya bir golü vardı, kaleci özden'i yerden yere vurduğu. arda artık karşı karşıya kalınca böyle oyunlara girişmeden hemen vuruş yapmaya çalışıyor ve panik yapınca kaçırıyor o golleri.

    türkiye'de gelişemezmiş oyuncular. burak'la selçuk nerede gelişti? trabzon misak-ı milli sınırlarından ne zaman çıktı? daha bu sene caner erkin'in geçirdiği evrime bakın. rusya'ya gittiğinde üzerine koyamamıştı futbolunun, bu sene çatır çatır oynuyor. felipe melo geçmişte hücuma bu kadar destek veremiyordu, galatasaray'da geliştirdi kendini. baroni denilen adam biraz futbolcu olabildiyse türkiye sayesindedir. adam şut atamazken şut atmayı öğrendi mesela.

    şu yabancı ülke hayranlığını bıraksak çok iyi olacak bence. şimdi aynısı semih için de geçerli. sen öğretici hocayı getirirsen niye öğrenmesin futbolu. havasından suyundan mı öğrenilmiyor amk?
App Store'dan indirin Google Play'den alın