resim
Hasan Gökhan Şaş
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 1081
    hasan şaş'ın 'transferleri beğenmediğini' söylediği demeç ışığında bir şeyler demek istiyorum. mevzu tam bir gs sözlük mevzusuna döndü. bir kısım hasan şaş'ı yerden yere vururken; bir kısım da fatih terim kavgasından ötürü sahiplenme noktasında görevli saydı kendini. benim de anlayamadığım konu burada devreye giriyor. futbolcusu, hocası, yöneticisi kim olursa olsun; her konuştuğunda profesyonellikten bahseder durur hep. ama bu profesyonellik ışığında egoları biraz taraftarca okşandığında kendini bir şeyler yapma zorunluluğunda hisseder. ne yapar mesela? örneğin ezeli rakibe gereğinden fazla giydirir, gol atar kendini yerden yere atar, kendi hatalarının olduğu bir maçta bakar ki oklar kendine dönmüş; hakemle uğraşır, kırmızı kart görür formayı armayı öper vs vs.

    ama temelinde kendi için vardır; futbolcu, yönetici ve hoca. gs özelinde milyonlarca karşılıksız sevenin mutluluğu için kendi ekmek parasını kazanır, galatasaray üzerinden. şimdi olay hasan'ın konuşmaları ya; bırakın istediğini konuşsun adam. ne ilişkisi kalmış galatasarayla tıpkı bir dönem galatasaray hizmet etmiş yüzlerce kişi gibi. fatih terim'i sevin sevmeyin; hatta 'aslolan galatasaray'dır' lafına sadık kalmıştır, kalmamıştır lafını bile sorgulayın. ama unutmayın ki terim'in dediği gibi 'aslolan galatasaray'dır'. giden gitmiştir; ama galatasaray sonsuzdur. bugün bizler gibi milyonlarca galatasaraylı olduğu gibi, yıllar yıllar sonra da galatasaraylı olacaktır.

    son sözlerim galatasaray için hizmet eden biri, bu kulüp bünyesindeyken galatasaray'ı yanlış yerlere götürecek mevzular ediyorsa o adam susmalıdır; ancak görevi bitmiş hayatını futbol üzerinden kazanmaya devam eden biri ne derse desin. konuşup dursun, düşüncelerini paylaşmak ihtiyacı hissediyorsa paylaşsın. çünkü kişiler gelip gider, sarı kırmızı mevzu baki kalır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın