• 217
    bu oyunda şöyle bir manyaklık var. takımınıza her istediğinizi tam olarak yaptıramıyorsunuz. ama daha büyük manyaklık şu ki, takıma istediğiniz şeylerin bir kısmını yaptırabilmek için oyun zamanıyla rahat 3-4 ayınızı harcamanız gerekiyor.

    ben mesela tüm fm serilerinde topu alan, paylaşan, kanatlardan bindiren, bekleri çıkaran bir oyun anlayışına sahibim. orta sahalarımın her biri sezonu en az 10 asistle kapatır. ancak 14'te bu sistemin yarısını sahaya yansıtmak için 5 ayımı harcadım. diğer yarısını uygulayabileceğimi de zannetmiyorum açıkçası, oyun böyle bir imkan vermiyor size.

    mesela önde pres yap, topu kaptığında da seri paslarla rakibi bunaltmak istiyorsunuz dimi. yapamayacaksınız. oyun sizin bunları yapmanızı istemiyor çünkü. yapabileceğiniz tek şey topu kaptırdığınız anda oyuncular özel komutlarla tuttukları adamların peşinden koşmaya başlıyor. koşuyorlar sadece, topa müdahele falan yok. bunu yapmak için de savunma yerleşimi, takım uyumu, hücum hareketliliği gibi antrenmanlarla rahat 3-4 ayınızı harcamanız gerek.

    oyunda nispeten başarılı olmak istiyorsanız rotasyon oyuncularınızı mümkün olduğunca iyi oyunculardan seçin. hamit, umut, riera falan bunların sezon içinde nefesi yetmiyor top oynamaya. o yüzden mümkün mertebe geniş bir rotasyona sahip olmaya çalışın. aksi taktirde sezon bitmez, bitmiyor da.

    mart 2014'teyim. fenerbahçe'yle aramda 13 puanlık bir fark var, sıradaki maçım kadıköy deplasmanında. kazanırsam tur atıp gelirim heralde. sezon sonu da neler yaptım, neler yapmadım bol bol anlatırım burda.

    özetle, olmamış bir oyundur. fm serilerinin arayüz bakımından en başarılı oyunu, bir teknik adam olarak her şeyi yapabiliyorsunuz ama maç motoru işte. olmuyor.

    (bkz: olamadı)

    :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın