*

  • 76
    sözlük'ten soğuma değil de uzaklaşma, sözlüğe yazmama sebeplerinin açık ara birincisi twitter'dır. sözlükteki herhangi bir yazıdan daha az özen gösterilerek, belki hiç göstermeyerek yazmanın pratikliği, rahatlığı bir şekilde uzaklaştırır sözlükten. artık yazmayan çoğu yazar için de büyük ihtimalle bu geçerlidir.

    ama sadece pratiklik değil bence mevzu. twitter'da kendi 'steril' alanını yaratabiliyorsun bir şekilde. karşına gelen şeyler, okuyacağın şeyler daha az 'çöp' oluyor. sözlükte de aynı steril ortam vardı bir ara. klişe olacak; insanlar emek vererek yazıyordu. bir düşünceyi altını doldurarak savunabiliyordu. ama bir süre sonra yazar sayısının artmasıyla (benim de yazar olduğum döneme denk gelir) doğal olarak nitelikli entry sayısı oldukça azaldı.

    bence gelen iki şampiyonluğun da etkisi var. şöyle ki; ortada kaos varken çok fazla tartışılacak şey oluyordu. takımın taktik dizilişinden, yönetime. yönetimden, takıma ihanet eden futbolculara kadar. o -şükürler olsun- kazandığımız iki şampiyonlukla ortadan kalkan kaos durumu üzerinde tartışılacak ve kafa yorulacak konu sayısını azalttı. neyse ki yalnızca iki yıl sürdü bu sükunet. eski günlere dönecek gibiyiz. o 2011-2013 arası dönemde sözlüğün ''parlayan yıldızı'' taarabt'tı ya. ki ben de beğeniyordum ama adam boş yazıyormuş. şimdi içinde bulunduğumuz kaos ortamında ortaya çıkan lion plath ve extensor gibi yazarlar nasıl yazılır'ın dersini veriyorlar. ellerine, emeklerine sağlık.

    kısacası uzaklaşmanın sebebi twitter, soğumanın sebebi niteliğin azalmasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın