• 224
    kulübün en önemli başarısı çubuklu formayla olmuşmuş ta o sene parçalı yokmuşmuş, aslında parçalı öyle kutsal falan da değilmiş. geçiniz.

    şimdi başlayalım;

    tarihi bilmek ve ona sahip çıkmak her toplum için önemlidir. ben şahsen galatasaray tarihini türkiye cumhuriyeti tarihi ile eşdeğer tutabilen bir adamım. nasıl çanakkale zaferi tarih kitaplarında yer alıyor ve sürekli gündemde tutuluyorsa ve her gelen nesil çanakkale savaşının bizim için ne kadar önemli olduğunu öğrenecekse parçalı formamız da bu anlamda önemlidir. düşünebiliyor musunuz ? hükümet yetkililerinden birisi çıksa. `çanakkale zaferini bu sene anmayalım. nolcak ki?` diye bir öneride bulunsa ortalık yıkılmaz mı ? ya aslında bu savaş o kadar da önemli değildi düşman çanakkale boğazını geçseydi de biz yine de o savaşı bitirirdik diyebilir miyiz ? kimsenin bu denli saçmalayacağını sanmıyorum.

    peki parçalı forma ile ne gibi bağlantımız var. hemen anlatayım. parçalı forma bu kulübün bugününe kadar mazisinin en önemli unsurlarından biridir. bir forma modeli, bu kadar abartmayın ya ! diyenleri duyabiliyorum ancak bizim efsanemiz değil miydi galatasaray his takımıdır diyen. galatasaray'ı his takımı yapanlardan birisidir.

    aramızda var mı bilmiyorum ama. çoğumuz hiçbir zaman galatasaray'ın renklerini kırmızı ve sarı ya işte diye basitleştirmeyiz değil mi? galatasaray'ın renkleri `vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı ve içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı`dır ve bizler bunu övünerek anlatırız karşımızdakine. üstüne vura vura söyleriz galatasaray'ın renklerini. işte nasıl bu renkler galatasaray'a ait ise ve onu özel yapıyorsa parçalı formamız da aynı anlamdadır bizler için. çubuklu forma değil, parçalı forma. bu kulüp 1905 yılında kurulurken kurucularımızın seçtiği forma modelidir parçalı.

    parçalı forma derken bile yüceltmiyor muyuz bu formayı ? formayı tanımlamak istenirse çift renkli forma da denebilir halbuki. ama parçalı forma galatasaray'a özgü, galatasaray'ı anlatan bir terimdir artık. nasıl çubuklu forma fenerbahçe'ye yakışıyorsa parçalı forma da galatasaray'a yakışır.

    sonuç olarak klasikler iyidir arkadaşlar. yeni oluşumların klasikleri yoktur ancak galatasaray gibi çınarların klasikleri vardır ve bu klasikler yaşatılmalıdır. her sene birinci forma olarak parçalı forma kullanılmalıdır. 2000 senesinde taraftarımızda ve yönetimimizde parçalı forma farkındalığının olmaması o dönemin ayıbıdır. şu an ne mutlu ki bu farkındalık var ve gerekirse mail kampanyaları düzenlenip bu konu protesto edilerek formamıza sahip çıkılmalıdır.

    galatasaray bir his takımıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın