resim
Veysel Sarı
Takım:Antalyaspor
Mevki:Stoper
Yaş:36
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 131
    az önce a takım düzeyinde atmış olduğu 10 golü ve yaptığı 7 asisti tek tek bulup izlemeyi bitirdim.

    gollerin çoğu pozisyon takipçiliği, fırsatçılık ve şanstan oluşuyor fakat gördüğüm kadarıyla skora katkı açısından etkili olduğu yönleri kafa topları ve uzaktan çektiği şutlar. bu açıdan mehmet topal'ı ya da ceyhun gülselam'ı andıran bir tarzı var. hatta ceyhun'un biraz daha hızlısı ve sağ bek oynayabileni dersek tam karşılık gelecek sanırım. buraya edit geldi: cihan haspolatlı yahu!

    asistlerin de çoğu karambolde orasına burasına çarpan toplar ya da pası verdiği oyuncunun bireysel yeteneğiyle golü yapmasından ibaret fakat yine gördüğüm kadarıyla skora katkı açısından etkili olduğu yönü boş alan buldukça sağ kanattan en fazla bir iki uzaktan çalımla ya da vücut çalımıyla hızla ilerleyip fakat çizgiye inmeden derinlemesine attığı paslar. çizgiye inme ve orta yapma konusunda yetersiz gözüküyor.

    işin hücum kısmı bir kenara, defansif bilgisinin kaydı kuydu yok ama kısıtlı bilgime dayanarak söyleyebilirim ki aslen bir ön libero olmasının getirdiği iyi bir pozisyon bilgisi ve kademe anlayışı var. kendisine hücumcu bek görevi verilmezse şu haliyle ortalamanın üstü bir dörtlü defans sağı olabilir fakat çok yönlü bir büyük takım sağ beki olmak için şu an istenen düzeyde olduğunu düşünmüyorum. adam adama mücadelede gayretli olsa da savunma bilgisi açısından çok yetenekli değil. ters kademeye girme, kayarak müdahale, geriye dönme, adam kovalama vs. gibi konularda sıkıntı yaşaması muhtemel. beğenmediğimiz sabri reyiz bile kısıtlı savunma bilgisine rağmen çalışkanlık ve hız bakımından veysel'den daha üstün mesela. o zaman veysel'in ekstra özellikleri ne olacak?

    yine bir kez daha gördüğüm ve zaten önceden de bildiğim kadarıyla baya güçlü ve mücadeleci bir oyuncu. doğru şekilde değerlendirilirse ligde veya kupada, saçma sapan deplasman maçlarında her türlü iş yapar. teknik olduğunu düşünürdüm ama gökhan zan gibi sanırım, özünde teknik ve ayaklarına hakim ama kullanma açısından bir türlü rahat olamayıp mücadeleci kimliğiyle akılda kalan biri. mesela ceyhun falan da teknik ama ancak o kadar işte... kesinlikle takoz değil ama henüz tam anlamıyla patlamış da değil. bu bakımdan salih dursun'dan ayrılıyor çünkü salih yetenek açısından çok daha geride ve fizik gücü daha ağır basan bir futbolcu. yine bir farkı, hızlanma konusunda salih'ten daha dengeli ve seri fakat elbette bir eboue veya sabri sarıoğlu kadar hızlı değil.

    şaka maka kendisinin alınması salih dursun'u baya taca attı gibi oldu, keşke birinden biri gelseydi ama teknik heyetin ve yönetimin vardır bir bildiği ne diyelim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın