resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1685
    valla bu adamın garip bir karizması var. türk spor medyasına göre biraz yumuşak gibi görünüyor ama o bildiğimiz saldırılar olan mancini futboldan anlamıyor ukalalıkları kendisine yapılmaya cesaret edilemiyor. biraz çekiniliyor. çünkü bu adamın o garip karizmasına sahip olmasında ince zekası yatıyor bence. bizim spor medyamızın alt edemeyeceği türden ince zekası var. ne yapmak istediğini karşı tarafa pek belli etmiyor, önceden çözülemeyen bir yapısı var. bu yüzden türk spor medyası onun üzerinde ego tatmin edemiyor.

    sportif konuya gelirsek yanlış hatırlıyorsam beni uyarın frank rijkaard'dan bu yana ilk defa 6 gol attık. rijkaard döneminden bu yana ilk defa attıkça atmak istedik, oynadıkça oynamak istedik, saldırdıkça saldırmak istedik. önceden 2-3 gol atıp yatışa geçiyorduk. rakip gol bulursa maçı zor tamamlıyorduk. ilk defa rakibin bizim üzerimize gelmesine izin vermedik. hep saldırdık hep attık. rakip pozisyonlara girdi ama asla oyunun kontrolünü rakibe vermedik.

    yine ilk defa rijkaard döneminden bu yana hızlı top çevirdik, kısa paslaşmalarla gol bulduk, futbolcular hızlı yer değiştirdi ve hücum presin meyvesini 90 dakika boyunca güzel şekilde aldık. orta sahadan savunmaya, savunmadan tekrar orta sahaya şeklinde geçen amaçsız ve saçma sapan paslaşmalar yapmadık. savunmadan hızlı çıktık, orta sahada gereksiz oyalanmadık ve sonuca gittik.

    benim istediğim, özlediğim futbol bu. umarım devamlı olur.

    böyle futbol izlettirdiğin için teşekkürler sinyor.

    (bkz: 2 şubat 2014 galatasaray bursaspor maçı)

    düzeltme: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın