• 1
    tanım: yakınlaşan sonuçlar..

    defalarca yazıldı fakat artık yolun sonuna geldiğimiz için konuyu başlıklar halinde çeşitli argümanlarla bazı kısımları özetle bazı kısımları ayrıntılı yorumlayacağım. bunların hepsinin süreci takibim, okuduklarım neticesinde şahsi fikrim olduğunu unutmadan okumanız önemli.

    fezleke,savunma,yargı,polis, tapeler
    malumunuz fenerbahçemiz nereye giderse hep ceza aldı. argümanları da “ zaten polis fezlekesine baktılar, savunmamızı dinlemediler” idi. tapeler ve delliler konusunda bir çok spekülasyonlar yapıldı. bir çok yazar konuşutu ulusal kanallarda, sosyal medyada yazdı yok ya da uydurma diye.
    işin aslında zaten fenerbahçe’nin iki yöneticisinin ceza aldığını ve yargıtaya gitmediğini bilmiyor muyuz? biz suçu kabul ettik demediler mi şekipelli ve ilhan ekşioğlu?
    uefa polis fezlekesine baktı karar verdi. burada haklı fenerbahçeliler. fakat manipule edilmeye çalışılan eksikler var . sadece polis fezlekesine bakılmadı. mahkemede verdikleri savunmalar, iddaanameden çıkarılan maçlar, isimler de incelendi ve savunma istendi. işin kötü tarafı fenerbahçeye her konuda da savunma hakkı verildi. biz şike yapmadık yerine, maç görüntülerini sundu. yani savunacak bir şey yok ama yine de savunma hakkı da yanlış kullanıldı. amma milyonlarca dolar yiyen avukatlar yanlış yönlendirdi, amma suçlanan yöneticiler yanlış kullandı bu hakkı, bilemeyiz.
    neden sadece fenerbahçe
    olayın örgüt aşamasında aziz yıldırım önderliğinde gerçekleştiği için ön planda olan fenerbahçe olması doğaldır. şimdi bunu bir operasyon olarak görüyoruz diyen arkadaşlar var, haklılar.
    ama ne için operasyon olsun? zaten bir şıklatmayla bu ülkede her şey bir gecede bitiveriyor. cemaat diyoruz, en önemli güçlerinden birisi “ülker” takımın resmi sponsorlarından birisi. akp diyoruz, belediye başkanları , il meclis üyeleri kongre üyesi. bunlar ulaşabildiğim bağzı belgeler, daha niceleri var. https://pbs.twimg.com/media/Be3I8dSCEAAVhO9.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/Be3GZp-CAAAgqjr.jpg

    bağzı dostlar lan burda hani belediye başkanı filan diyecekler...... isteyen topbaş ailesinin aziz yıldırım kadrosundaki yerini ve önemini araştırabilir. yanında cihan kamer abimize de baksın.....
    savcılar yamuk diyoruz, onların zaten defalarca fotografları yayınlandı.. buraya ekleme gereği duymuyorum. dediniz ki fenerbahçe bir cumhuriyet, atatürk’ün kalesi stadın ismi şükrü saraçoğlu... silah üreticisi birisi kahraman ilan edildi. buralarda hep terslik var.. ve bunun üzerine fanatikliği bırakıp eğri oturup doğru konuşmak gerekecek .
    demek ki fenerbahçe değil, egolarına yenik düşen aziz yıldırım, hiç doymayan devamlı ne olursa olsun nasıl olursa olsun şampiyonluk gelsin,başarı isteyen camiası için şike yapmıştır sonucu çıkıyor. bunu tüm fenerbahçeliler yaptı. aziz yıldırım bu yüzden diyor, ben yaptıysam fenerbahçe için yaptım diye. çok haklı. fenerbahçeli adam sokakta galatasaraylı arkadaşına hava atsın diye yapıldı bu şike... bunu yapanlarda o koltuktan inmeyip bu güçten rant sağlayan para babaları oldu.
    şike yok diyenler, gerçekten tapaleri okumamış savunmaları okumamıştır. tapeleri dinlemek istemeyen ve doğruluğunu kabul eden aziz yıldırım ve saz arkadaşları. defalarca soran fenerbahçeli hakime , aziz beyin avukatları dinlemek istemiyoruz kabul ediyoruz diyorlar. mahkeme zabıtlarını inceleyebilirsiniz.

    deliller hukuksuz elde edilmiştir
    bu argüman zaten beni bu araştırmaya itti. akp ye bu adalete ve polise zerre güvenim olmadığı için oturdum araştırdım. yabancı kaynakları, uefa’nın cas’ın spor hukuku metinlerini okudum. sonuç şu; sportif yargılama da, özellikle şike konusu için elde edilen delilin nasıl elde edildiğiyle hiiiiç ilgilenilmiyor. daha önce çok açıklandı biz de bir kenara yazalım dursun: sportif hukuk şike ya da teşvik olayının gerçekleşmesine değil teşebbüs girişimine dahi ceza veriyor. malumunuz bilemeyiz hatalı mı gol yedi yoksa gerçekten şike mi var...bu şüphe kafalarda kalmasın diye, şüphe oluşturacak her girişim ceza alıyor. yani anahtarı kontağa taktım, çalmaktan vazgeçtim arabayı ya da öbür hırsız da var bize denk geldi bu yüzden suçsusuz argümanı sportif hukuku pek çatırdatamıyor...
    işin diğer tarafı bu hukuksuz elde edilen tapeleri yukarıda da söylediğim gibi itiraz edenin olmayışı, ve ilhan ekşioğlu ve şekip mosturoğlunun kabul edip buradan cezalar yemesi artık işin varlığını kanıtlar nitelikte.
    çok üzülerek söylüyorum ki, şike var a dostlar.

    şike sürecinin evrimi: https://pbs.twimg.com/media/BfVGLQIIAAA3DHp.jpg
    25-30 milyon olarak devamlı ağızlarda sakız olan fenerbahçe taraftarı da uefaya mail atarak ceza aldıklarına inanıyorlarsa, aynı yolla suçsuz olduklarını da kanıtlayabilir. hem sayıca fazlalar, hem de haklılar. konu gs fransız lobi mail lazkafa hamsi cemaat akp atatürk hastaglerinden çıkar hem..fiili bir destek olmuş olursunuz.
    gelelim sonuçlarına.....

    bahane reddi
    konuyla ilgili bu hafta yeni sonuçlar geleceğini duyduğumuz adalet aranılan soruşturmadır. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25582152.asp
    adalet bakanı, yeniden yargılamanın "şike"de olmayacağını an itibariyle açıkladı. artık fenerbahçeliler oturup başka bir konuyu uzatma sündürme bahanesi bulmalılar.

    tek başımıza mı şike yaptık

    fenerbahçe yönetimi, taraftarı ve padişahı aziz yıldırım'ın biz şikeyi kendi kendimize mi yaptık argümanı, uefa-fifa cezasında yok edilecektir. diğer kulüplerden yapılan biz yırttık açıklaması, tıpkı fenerbahçe'nin ağzıyla yapılmış gibi durduğu zaten görülürken, hepsinin tek tek ceza alacağı kesinleşmiştir. 10 milyon euro bayılan emenike de bunların içine dahil. hatta moskava transferi dahi soruşturma içine girebilir.
    uefa'nın açıklayacağı cezalar içerisinde şike konusunda ismi geçmiş kulüpler, kulüp yöneticileri, futbolcular ve menajerlerin hepsine yargıtay'da aklanmış olsalar dahi ceza gelecektir. bu zamana kadar eskişehirspor, sivaspor gibi takımların isimlerinin geçmediğine bakmamak. (tff bu şikecilere ceza vermez, korur ara başlığımda olimpiyakos örneğini inceleyebilirsiniz )
    beşiktaş ve fenerbahçenin konu içinde sadece ceza aldığını söylemesi, diğer takımların uefa’nın düzenlediği şampiyonalara katılmayışıyla alakalıdır.
    biz cezamızı çektik diyen fenerbahçeli ve beşiktaşlı kardeşlerim için;

    verilen men cezalari
    şunu unutmamak gerekir, beşiktaş ve fenerbahçe'nin aldığı men cezaları sadece "yalan beyan"dan alınmıştır. ben temizim hakim bey, bu süreçte hiç bir illegal işe bulaşmadım teyitini verdikleri için bu cezayı aldılar. avrupa için ekstra ceza gündeme gelir mi sorusunun cevabı şu ana kadar uefa-fifa yaptırımları içinde örneği yok.

    uefa küme iç işlerine karışamaz
    bu konuda da çok haklısınız. uefa’nın ceza arttırma, iç işlerimize karışma gibi bir yetkisi yok. küme düşme cezası veremez. verebileceği cezalar: https://pbs.twimg.com/media/BfKIBzGCQAAS__8.png

    uefa-fifa geçmişe dönük ceza uygulayamaz
    gibi bir tez ile gelenler oluyor bazen. http://skorer.milliyet.com.tr/.../1713285/default.htm bu haber de bunu savıyor...

    kim verecek bu cezayı
    bu konunun aslı türk medyasında çok işlenmedi. fakat hukukçuların hepsi işin aslının farkında. cas gerekçeli kararı açıklamadığı için uefa harekete geçmedi. yukarıda uefa’nın böyle bir yetkisi yok demiştik, peki kim verecek bu cezayı? hııı fifa bu noktada devreye giriyor dostlar. fifa’nın sınırsız yaptırım hakkı var... açılacak yeni soruşturma için federasyonun kurullarını kaldırıp, kendi gönderdiği ekiple yargılama hakkına bile sahip...
    burada trabzonspor’un yayınladığı metine dikkat etmek gerek.
    http://www.trabzonspor.org.tr/...amp;IND=15215#Icerik
    "kulübümüz 31 ocak 2014 tarihinde uefa ve fifa’ya başvurmuştur". ... işleri anlamamızı birazcık daha kolaylaştırıyor sanırım.

    ` neden gecikti bu süreç?`
    1- cas gerekçeli kararını açıklamadan uefa-fifa nın bir yaptırım gücü yok.
    2- davanın haklı takipçisi trabzonspor’un hukuksal anlamda ayak sürümesi.
    3- bu işten büyük rant sağlayan isimler var... herkesin rahata kavuşması, kılıfların hazırlanması beklendi.. (seçim, ihaleler vs)

    tff bu şikecilere ceza vermez, korur
    tff'nin uefa-fifa'ya zıt gitmek gibi bir şansı yok. yapılan açıklamaların hepsi tepkileri ertelemek. belki cezalar açıklandıktan sonra yeni skandallarla, belki işin içine yerel maliye denetimiyle galatasaray'ı bile katarak gündem değiştirilerek fenerbahçe taraftarının gazı alınabilir. çünkü cezalardan artık kaçacak yer kalmadı. bunun yanında fifa-uefa'nın da tff'yi yok sayma, topyekün ceza verme gibi bir işe girişmesi söz konusu değil. fifa seçimi öncesi bu skandal "öpe öpe yapacaksın tüpçü" yöntemiyle çözülecektir.
    örnek: olympiakos'un şike cezası yunanistan yargısında onanmadığı halde uefa bunu kabul etmedi ve yunanistan futbol federasyonuna cezaları arttır talebinde bulundu. kilifi ayarlandı ve olimpiyakos'a azıcık kıyak yaparak
    http://www.sabah.com.tr/...unce-olay-cikardilar

    yıldırım demirören
    fikri ve yaptıklarının ankaranın onayından geçmeden hareket etmeyeceği artık tüm dünyanın malumu... o yüzden ayrı bir başlık açtık kendisine. kendisi hakkında, başkanlığı döneminde gerçekleşen şike sebebiyle soruşturmada ismi yok. fakat ardından yaptığı açıklamalar, tff başkanlığı sırasında aldığı skandal kararlar sebebiyle beraber tahkim kurulundan merkez hakem kuruluna topyekün bir kayboluş görebiliriz. çünkü " kendisinin başkan olduğu döneminde şike yapılan kişi, federasyon başkanlığındayken şikeyi akladı" temalı avrupa basınıda bu konuda artık yazılar yazmaya başladı. geçenlerde amerikada verilen the worst ödüllerinden de nasibini almıştı kendisi hatırlarsınız. bu linkte de isviçre basınının (sion'a ağır ceza verilmişti) bu yüzden yakın takibiyle aziz yıldırım'ın siyasi destek aldığını söylüyorlar. http://www.nzz.ch/...enkaempfe-1.18230336

    dava dosyası artık tff’de kapandı
    tff şu şartlarda kendine göre konuyu kapatmıştır, doğrudur. ama durum pek de öyle değil. soruşturmanın pfdk önüne tekrar gelebilmesi için ek delil bulunması ve gösterilmesi gerekiyor. peki ek delil var mı? bakalım dönemin başkanı ne demiş;
    http://ersingokalioglu.tumblr.com/...-gultekin-soylesimiz
    linkteki özet şu; pfdk önüne konulan dosya içerisinde bir çok maça kesik atılmış ve öyle karar verildiği söyleniyor. bunu itiraf eden ya da açıklayan hukuk kurulu başkanı.. yani burada bile şike var. davanın tekrar açılmaması gibi bir durum söz konusu değil. çünkü ek delil var. hukukçuların önüne gitmeyen maçlar var...

    diyeceksiniz ki, eee geçen trabzonspor başvurdu dava yeniden görülsün diye niye kabul etmedi tahkim kurulu ?
    ilgili link: http://www.tff.org/...247&ftxtID=19864 5inci maddede göreceksiniz neden kabul edilmediğini.. açamayan arkadaşlar için yazalım...

    trabzonspor avukatları dosyanın incelenmesi için gereken harç parasını yatırmamış ~swh~ komik değil mi? peki kamuoyu ne bildi? trabzonspor reddedildi. bu başvuruyu yapan kim, trabzonda ak parti belediye başkan adayı bir avukat.... yani aslında trabzonspor zaten bu işi pek kurcalamak istemedi. bu kadar gecikmenin sebebi trabzonspor'un bu işi ankara'nın onayı olmadan harekete geçirmemesiydi...

    ceza sürecinin başlaması
    tff ‘den yargıtay kararının istenmesi sadece bir prosedürdür mete düren’in dediği gibi. zaten yargıtayın sitesinden bunu rahatlıkla alabiliyorlar. hııııı demek ki, bu kararı kişiler hakkında karar verirken kullanacaklar. neden.. kişiler hakkında sportif yargı nasıl karar veriyor? futboldan men.. süresi de bunun miktarı oluyor. peki tayfur havutçuyu ele alalım..bu adam bu işten parasını kazanıyor..ekmeğini çıkarıyor. bunu bile göz önüne alarak karar veriyor cas hakimleri.. para babası, silah üreticisi aziz yıldırım tam bu noktada yandı gülüm keten helva durumunda kalıyor....

    öngörülen cezalar
    daha önce işlenen suçlara pek benzemiyor türkiyede yaşanan şike olayı. malum zaten başarısız bir ülkeyiz, bence ibreti alem olsun diye bize ne var ne yok girişeceklerdir. eski cezalar https://pbs.twimg.com/media/BfRPnTSIIAAZV-b.jpg ...
    avukatların ve bilirkişilerin fikriyle, süreç sezon sonu olmadan sonlanacaktır. her gün yeni dedikodular geliyor, bilinmez. sanılanın aksine bu sene sadece puan silme uygulanır, seneye düşülür diye bir durum hukuken yok. eğer bu sene küme düşme cezası verilirse, bu sene ligden çekilme hakkı var fenerbahçe'nin. bu da bu seneki kazanımları için açılacak tazminat davalarını bertaraf etmek için kullanılabilecek bir koz oluyor. onun harici 3 temmuz 2011den beri kazandığı kupalar ve maddi gelirlerin hepsini iade etmek zorunda ve tff bu kazanımları sahiplerine vermek zorundadır. bunun içine bu sene liderde bitirse, şampiyon ilan edilemeyecekleri artık garantidir. çünkü zaten küme düşmesi gereken takımın, ligde kalması başlı başına suç iken, bir de buradan kazanç sağlaması mümkün durmuyor şu anda. bu kazançların iadesi yanı sıra,mağdur kulüplerin tazminat davası açma hakkı doğuyor.. (fenerbahçeye şampiyonlar liginde ön elemede elenen redbull salzburg dahil)
    ister bütün gün volkan demirel şampiyonluk bizim diye açıklama yapsın, gökhan gönül istediği kadar konuşsun, aziz yıldırım tekzip yayınlasın işleri çok zor. üstelik fenerbahçe kulübünün aziz yıldırım'a onursal başkanlık vereceği konuşuluyor ki bu da kulüp nezdinde cezayı arttırır. ben bu kadar salaklığı beklemiyorum. medya, tff, hükümet yırtınsa da artık yumurta kapıya dayandı gözüküyor. işleri çok zor bu saatten sonra.
    beşiktaş, eskişehirspor,sivasspor, giresunspor ve mersin idmanyurdu cas’ın önündeki dosyada gözüküyor.
    sanılanın aksine ilgili futbolcular, teknik direktörler ve aracılar da bu işten nasibini alacaklardır.

    okuyoruz bazı arkadaşları o iş kapandı, daha ne yapabilirler diye... işlerin asıl kısmı şimdi başlıyor gibi duruyor...

    ne kadar dibine
    maddi anlamda özellikle 2011 şampiyonluğu için trabzonspor'un fenerbahçeyi ne kadar yıpratmak isteyeceğine bağlı olarak işler değişecektir. süreci hızlandırmak, trabzonspor'un elindedir. onlar hükümet yanında oldukları için, çözümün lokal pozisyonda olmasını, herkesin az zararla atlamasını istiyor, kendi camiası içinse sadece aziz yıldırım'ı öne atması söz konusu gibi duruyor. o ceza aldı, bize yeter politikası işletiyorlar birazcık. yalnızca 1 hafta önce iki senedir büyük emek harcayan avukatlara yetki vermiştir trabzonspor. yani aslında süreci yavaşlatmıştır. http://www.trabzonspor.org.tr/...amp;IND=15158#Icerik
    zaten bu hukuk ekibiyle anlaştıktan sonra şike konusunda başvuru işlemi yapılmış, resmi sitesinden açıklama yayınlanmıştır. göreceğiz neler olacağını.

    bundan sonrasi işlerin hangi sonuca varacağina dair bir kurgudur.
    istanbul büyükşehir belediye seneye süper ligde, fenerbahçe belediye takımını satın alır fenerbahçe istanbul a.ş yapar, naylon sözleşmelerle oyuncularını transfer eder ve yoluna devam eder.
    kulislerde konuşulan al jazera'nin ligin tüm hakkını cash olarak kiralama isteği. bunun içine bahis dahi giriyor.
    hani hatırlarsınız " fenerbahçe giderse, parasız kalırız" argümanı var. ve bunun için bir maddi kaynak imkanı doğduğu ortaya çıkıyor böylece. yani tazminat yolları bu şekilde zararsız şekilde atlatılabilecek duruma gelebilir. ilgili link: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25391058.asp

    her şey para için ey insanlık... romantikliğe yer yok.

    not: başlık içeriğini bir kaç başlığa sözlük içinde girmiştim. biraz daha ayrıntılayarak bir yazı hazırladım, tek başlık altında yazdım. umarım moderatör arkadaşlar,aynı içerik diye silmezler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın