• 467
    tff 22 ocak'ta, yani devre arasında futbol disiplin talimatındaki 52. maddeyi değiştirdi. şöyle oldu yani:

    --- alıntı ---

    stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır.

    --- alıntı ---

    30 ocak yani dün pfdk'nın aldığı kararda da bu maddeye göre fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi. her şey iyi güzel gözüküyor di mi. öyle değil işte.

    ben fener'in bu cezaya itiraz etmeyeceğini düşünüyorum. etseler de yalandan ederler, dikkate alınmaz falan o 1 maç seyircisiz oynanır. çünkü bu ceza aslında bizlere emsal için olacak.

    fenerbahçe bu sezon tüm derbileri içeride oynadı. ikinci yarı tüm derbiler deplasmanda. malum, derbiler öncesi takımların evlerindeki son maçlarda rakiplerine karşı sinkaflı besteler söylenir, küfürler edilir. buradaki amaç bu maçlarda edilecek tezahüratlar için yalandan ceza uydurup derbileri seyircisiz oynatmak. zira bu maçlar puan farkının kapanmasını, hatta fener'in geriye düşmesini sağlayacak maçlar.

    komplo teorisi falan değil bu ayan beyan ortada. böyle bir talimat değişikliğini devre arasında yapabiliyorsan pekala maçlar sürerken ilk haftalarda bile yapabilirdin. sen bunu fener'in tüm iç derbi maçları bittikten sonra değiştirirsen ben bunda art niyet ararım. erman toroğlu ile karar anı programı devam etse orada bile şike yaptığı kanıtlanacak takımı düşürmeyip kollayanlar böyle ince oyunları da sahneler. tt arena'ya geçtiğimizden beri hiç ceza almadık, ama bahis açılsın içerdeki fener maçının sadece kadın ve çocuklara açık olacağı üzerine para yatırırdım. umarım böyle bir şey başımıza gelmez ama bekleyip görcez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın