resim
Koray Günter
Takım:Karagümrük
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.86
Uyruk:Almanya
  • 91
    transferinin bu sekilde gerceklesmesi nasil aciklanirsa aciklansin sacmaliktir. fifa buna nasil musade ediyor anlamak mumkun degil. bu tarz sozlesmelerle gelismekte ve buyumekte olan kuluplerin onu kapatiliyor. belirlenmis 10 tane buyuk takim transfer piyasasini elinde tutmaya devam ediyor. diger kuluplerle yaptiklari sozlesmelerle kuluplerin gelisimlerinin onunu kapatiyorlar. bu kukuplerin kendilerinden aldiklari oyunculari daha yuksek bonservis bedeliyle kendilerine veya baska takimlara satilmasinin onune geciyorlar. bu da buyuk bir gelir kaybidir. burada onemli olan oyuncu kiralanmis mi veya satilmis mi ona bakmaktir. sattigin bir oyuncu uzerinde nasil baglayici bir sekilde hak sahibi olabiliyorsun. illa kulupleri rus ve arap seyhlerine mi satmak lazim.

    ayrica sozlesmesinde oncelik vs diye birsey yazmiyor. oyuncu 20 yasinda, olur da cok iyi performans gosterir avrupada piyasa yaparsa, bayern 15m euro verse bile sen mecburen 7 milyona dortmunda satmak zorundasin. yani oncelik vs yok. mecburiyet var.

    eskiden 7m euroya oyuncu satmadik diye bundan sonra satmayacagiz diye bir kanun mu var? 2 senedir ceyrek final mucadelesi veriyor bu takim. seneye de avrupa'da olacak. yapilan yatirimlar simdi daha farkli, artik wonderkid yatirimi yapiliyor yani gelecege yatirim. eskisi gibi guney amerika'dan avrupa'ya gelip tutunamamis oyuncular alinmiyor. ayrica hem buyuk takim olmak istiyoruz deyip hem de biz zaten 7m euroya oyuncu satamayiz demek albert camus'yu getirdir aklima.
App Store'dan indirin Google Play'den alın