resim
Umut Gündoğan
Takım:RFC Perwez
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:34
Boy:1.70
Uyruk:Türkiye
  • 166
    29 ocak 2014 galatasaray elazığ maçıyla birlikte galatasaray formasını 2. kez giymiştir. ilk elazığ maçında da* 45 dklık görüntüsüyle hiç fena değildi ama sonrasında oynadığımız antep deplasmanında* selçuk'un kötü performansına rağmen düşünülmedi, kupadaki elazığspor maçında da 82. dakikaya kadar kulübede bekletildi. oyuna girdikten sonraki kısa bölümde de yine kendisini göstermesini bildi. nitekim golle sonuçlanan hücumumuzu çok iyi yönetti, aldı verdi, sonunda da sabri'ye golü attırdı.

    bu çocuk "ben futbolcuyum" diye bağırıyor açıkçası. ortaya hiçbir somut neden sunmadan "beğenmiyorum, hiçbir zaman da galatasaray futbolcusu olamayacak" demek eleştiri değil, art niyet göstergesidir. dikkatli izleyenler rahatlıkla görebilir ki umut pas verdikten sonra yerinde sabit durmayıp hemen hareketlenen bir oyuncu. bizim çok durağan hücum ettiğimizi düşünecek olursak sırf bu özelliğiyle bile fark yaratabilir. kaldı ki öz güveni yüksek, oyun zekası iyi olan bir oyuncu olarak galatasaray'a çok faydalı olacağını düşünüyorum ben.

    ayrıca tekrar hatırlatmakta fayda var, umut için ödenen bonservis ücreti 500.000 euro civarı. 13/14 sezonunun geri kalanında alacağı maaş 200.000 euro + maç başı. ilk tam sezonu olan 14/15 sezonunda alacağı maaş ise 350.000 euro + maç başı. yabancı sınırından dolayı anadolu kulüplerinin kendi kadrolarında biraz sivrilen yerli oyuncular için fahiş bonservis ücretleri belirledikleri bir ortamda umut hem kalitesi, hem potansiyeli hem de maliyetiyle mükemmel transfer bana göre. o yüzden bize de geldiği ülkede henüz 3-4 ay geçirmiş olmasına rağmen yabancı sınırlamasında galatasaray'a esneklik kazandırmak için yerli oyuncu arayışına giren ve buca'dan bu çocuğu keşfeden mancini'ye helal olsun demek düşer. eyvallah sinyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın