resim
Koray Günter
Takım:Göztepe
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Almanya
  • 62
    eğer genç yaş kategorileri için değerlendireceksek kendisi komple bir defans oyuncusudur. özellikle 16-17 yaşındayken bir defansta aranan tüm özellikleri yaşıtlarına göre müthişti. hem salt defansif özellikleri çok iyiydi hem geriden oyun kurabilen bir oyuncuydu hem zihinsel özellikleri yaşıtları arasında öne çıkıyordu hem de fizik olarak sağlam ve güçlüydü. yaşıtları arasında pek hızlı değildi çevik de değildi ama zaaf oluşturacak kadar kötü değildi. dar alanda çok seri olamasa da uzun mesafede bu açığını kapatabiliyordu. oyun da kurabilmesi sebebiyle özellikle savunmayı önde kuran hücum takımları için biçilmiş kaftandı. hal böyle olunca bunu en çok uygulayan genç takımlardan biri olan almanya u17 takımında 19 maça çıktı. yanlış hatırlamıyorsam bunların 15-16'sı ilk 11 ve 90 dakikaydı.

    sonraki 1-2 yıl içerisinde gelişimine devam etti fakat patlama seviyesinde olmadı bu. hal böyle olunca fazla öne çıkamadı. beklenti konusunda emre can'dan pek bir farkı yoktu fakat emre can kendini daha çok geliştirdi ve daha fazla mevkide oynaması sebebiyle daha çok öne çıktı. henüz yaşı 19 ve dortmund gibi bir takım için yeterli bir oyuncu değil. u19 ve u20 takımlarında da forma giydi ve hala u20 takımındaydı en son takip ettiğimde. çıkarılmamışsa hala u20 milli takımındadır almanya'nın.

    profesyonel seviyede değerlendirirsek şu anda tüm özellikleri ortalama olan bir oyuncu. yani çok iyi diyebileceğimiz özellikleri pek yok fakat gerçekten büyük bir potansiyeli var. genç takımlarda hemen hemen tüm özelliklerinin iyi, bazılarının çok iyi olabileceğini gösterdi. şu anda dortmund'un elinde dünyanın en iyi savunmacılarından hummels var. bir de bana göre biraz abartılsa da yine de gayet iyi olan subotic var. dortmund'un da kadro kalitesi ve hedefleri doğrultusunda henüz gelişmemiş ve keskin bir özelliği olmayan bir oyuncuya şans verme imkanları yok. orada oyuncuların turşusu kurulmadığından ve köreltilmemek için uğraşıldığından bıraktığını düşünüyorum kulübün. zaten söylentilere ve haberlere göre ilerde satılması durumunda öncelik de istiyorlar transfer konusunda. sanılanın aksine klopp koray'ı beğeniyor. yani öyle olması kuvvetle muhtemel. çünkü sık sık a takımla idmana çıkardı koray'ı. a takıma çıkardı adam beğenmese a takımda olmayan birini a takıma çıkarmaz bence.

    en beğendiğim özelliklerden biri her tarz stoper rolünü üstlenebilecek oyununu şekillendirebilecek bir oyuncu. yani ujfalusi tarzı biriyle de uyum sağlar semih kaya tarzı biriyle de... şu anda takımımız için konuşacak olursak tüm özellikleri orta-iyi arasındadır. eğer başarabilirsek tüm özellikleri iyi-çok iyi olabilir.

    şimdisi için gaza gelmek yanlış olur. ilk başta beklentiyi yükseltmemek gerek. pique de biraz kendisi tarz oyuncuydu. o da koray'ın yaşındayken büyük kulüplerde şans bulamıyordu. onun da tüm özellikleri ortalamaydı zaafı yok gibiydi sonra zamanla hepsini birden geliştirdi öyle olunca birden yıldız oldu. kendisi bilinçli disiplinli bir oyuncudur. yani geliştirilmesinin zor olmayacağına inanıyorum. tarz olarak pique'nin fizik olarak bir alt modeli ve potansiyel olarak da pique'den 1-2 gömlek düşük diyebiliriz. bence net olarak potansiyeli ömer toprak'tan fazladır. ömer toprak biraz 2. stoper durumunda hep leverkusende. hani song - tomas'ta tomas biraz arka planda kalır ya daha böyle song'a göre daha idareten konumundadır. ömer de öyle... yani aslında öyle çok öne çıkan bir defans oyuncusu değil, sırıtmayan leverkusen'in ihtiyacını karşılayan bir stoper konumunda. aksi takdirde daha büyük talipleri olur zaten. koray ise daha göz önüne çıkabilecek, büyük kulüplerin ilgilenebileceği bir stoper. yani maddi olarak da çok kazançlı çıkabiliriz. bana sorarsanız eğer iyi bir oyuncu haline gelirse kariyerinin sonuna kadar galatasaray'da görmek isterim.

    maliyeti çok cüzi piyasaya göre. mutlaka bu transferi gerçekleştirmeliyiz. anadolu takımından vasat stoper alsan 1-2 milyon euroya hayatta vermezler. verene kadar da günlerce eziyet çektirirler porto triplerine girerler. en kötü elimizde patlasa bile 1-2 milyon euro zarar etmiş oluruz hatta bence piyasası olduğundan benzer bir fiyata satarız. bu tarz transferlere yönelmeliyiz.

    inşallah transfer kesinleşir. inşallah takımımıza ve koray'a hayırlı olur. benim ümidim çok fazla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın