• 48
    uefa'nın verdiği men cezaları yalan beyan'dan doğan, temiz olmadıkları halde temiziz dediklerinden ötürü verilen cezalardır. zaten bu yüzden temiz belgesi tarihinden sonraki maç sayısına göre bu cezalar verilmiştir. verilen cezalar şike cezası değildir. yunanistan'daki olimpiyakos örneğinde olduğu gibi federasyonlar bal gibi uefa'ya bağlıdırlar. nedeni şurada:

    --- alıntı ---

    türkiye cumhuriyeti devleti, avrupa insan hakları sözleşmesi’ne imza attı. bu imzası dolayısı ile de şunu kabul etmiş oldu : bu sözleşme gereğince kurulmuş bulunan tüm kurumların kararlarını ülkemde uygulayacağımı kabul, beyan ve taahhüt ederim. durum böyleyken, türkiye cumhuriyeti devleti, avrupa insan hakları mahkemesi’nin bir vatandaş lehine verdiği tazminat kararını uygulamazlık yapabilir mi? “ödemiyorum ben bu parayı. tanımıyorum aihm kararını” diyebilir mi? diyemez, seve seve ödemek zorunda. şimdi gelelim işin sportif boyutuna. türkiye futbol federasyonu uefa ve fifa üyesi değil mi? üye olurken şu taahhüdün altını imzalamadı mı : uefa ve fifa kurullarının aldığı tüm kararları ve talimatları uygulamayı kabul ve taahhüt ediyorum. uefa, tff’ye bir yazı yazdı diyelim : daha önce vermiş olduğun kararları benim ve yargıtay’ın kararları doğrultusunda yeniden gözden geçir, yargılamanı yenile, dedi. ne yapacaksın? bu yazıyı tanımıyorum mu diyeceksin? ha, diyebilirsin, engel yok. peki o zaman ülkene verilecek cezaların hesabını nasıl vereceksin? ayrıca dikkat edin, yargıtay 5. ceza dairesi tff yöneticileri için bir içtihat oluşturdu bu kararı ile. yargıtay diyor ki, “sizler kamusal faaliyet yürütüyorsunuz.” yani bu ne demek? bu şu demek, bundan sonra bir karar alırken bir değil beş bin düşüneceksiniz, çünkü artık hakkınızda görevi kötüye kullanma suçundan birileri suç duyurusunda bulunabilir. çok yüksek meblağlı maddi, manevi tazminat davaları açılabilir. yani artık birilerini kurtarmak için yanlış kararlar veremezsiniz, kendinizi kurtarmak için doğru ve hukuka uygun kararlar vereceksiniz. aksi halde başınız fena halde derde girebilir. bu karardan sonra isterlerse reddetsinler. büyük sıkıntı olur kendileri açısından.

    --- alıntı ---

    yargıtay'ın kararından sonra uefa çatır çatır düşürtecek o kümeyi kimsenin kuşkusu olmasın. üstelik tek ligden de bahsetmiyoruz burada. söylenenler tff'nin çoktan teslim olduğu yönünde. kısa süre içerisinde bütün bunlar gerçekleşecek.

    işte bu yüzden galatasaray'ın tek rakibi kasımpaşadır.

    ayrıca (bkz: #1403899)
App Store'dan indirin Google Play'den alın