resim
Diego da Silva Costa
Takım:Grêmio
Mevki:Santrfor
Yaş:35
Boy:1.86
Uyruk:İspanya
  • 17
    başta herkes gibi ben de bu adamı istatistikleri dikkatimi çektiği için takip etmeye başladım, ilk doksan dakika maçını izlediğimde öyle istatistiğe oynayan penaltı vs. her pozisyona atlayan bir adam izlenimi vermişti bende de; ama ilerleyen haftalarda anladım ki, bu adam harbi on numara forvet. golcü yanını geçtim bu adamın oyun stili denge üzerine kurulmuş. top kontrolü, topla dönüşü, adam geçişi, etrafını kolaçan edip boştaki adamı görmesi vs. her şeyi takdir edilesi bu adamın.

    gelelim burak yılmaz'la kıyaslanma mevzusuna. sağda solda la liga'nın burak yılmaz'ı vs. laflar dolanıyor ama bunu diyenler sanırım sadece istatistiklere bakıp costa'yı hiç izlemeden konuşuyor. burak da istatistiğe oynayan çok pozisyona giren bir oyuncu kabul ama bu adamda burak yılmaz'da zerre kadar bulunmayan mükemmel özellikler mevcut. top kontrolü, topla koşusu, dönüşleri, adam geçmesi, boş adamı görmesi falan şunların hiçbiri burak da mevcut değil hatta burak'ı iki sezondur top kontrölünün kötülüğü yüzünden defalarca eleştirdik.

    diyeceğim şu ki; kendisini burak yılmaz'la kıyaslamak, la liga'nın burak yılmaz'ı demek costa'ya büyük saygısızlıktır. burak yılmaz vs. diego costa ancak şahin vs. seat leon gibi bir kıyaslama olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın