• 10
    1926 yılında istanbul erkek lisesi öğretmen ve öğrencilerinin girişimiyle kurulmuştur. kulübün renkleri olarak seilen sarı-siyah aynı zamanda okulun renkleridir de.
    türkiye'nin en tanınmış heykeltıraşlarından nejat sier, istanbul sultanisi 'nde -istanbul lisesi son sınıf öğrencisiyken 1915 yılında "elif" ve "sin" harflerini ay yıldız ile birleştirerek okulunun ilk amblemini oluşturur. daha sonra, istanbul erkek lisesi 1938 mezunu orhan omay, ilk biçimine sadık kalarak bugünkü amblemi yaratır.

    1911 yılından itibaren sürmekte olan savaşlar sebebiyle, okulların bir bölümü hastane olarak kullanılır, sarı renge boyanır. çanakkale savaşına gönüllü olarak katılan istanbul sultanisi -istanbul lisesi öğrencilerinin şehit düştükleri haberinin okula ulaşması üzerine geride kalan öğrenciler ağabeylerinin anısına okulun kapılarını ve pervazlarını matem rengi siyaha boyarlar.
    böylece sarı-siyah okulun simgesi halini alır. okulun içinden doğan istanbulspor da renk olarak sarı-siyahı benimser. istanbulspor, armadaki renkleri eğitim kurumlarından farklı olarak zemin sarı, arma siyah olarak kullanılmaya başlar.
    kaynak: osman öndeş
    http://www.referansgazetesi.com/...p;amp;HBR_KOD=124972
App Store'dan indirin Google Play'den alın