resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 778
    türk futbolunda her daim başarılı olmuş iki tip defans oyuncusu vardır;

    1- sert oynayan ve asla mücadeleden yılmayan kasap diye tabir edilen türden defanslar. lugano, bülent korkmaz, bruno alves, servet çetin, rigobert song.

    2- top tekniği, oyunu okuma becerisi ve zekası üst düzey olan kumandan türü defanslar. popescu, ujfalusi, sivok.

    chedjou bu ikisine de uymuyor, futbola ön libero olarak başlamasını ve 23-24 yaşına kadar aralıksız bu mevkide oynamasını anlayabiliyorum ama iş işten geçti tabi paraları bayıldık. top tekniği yüksek ama oyunu okuma becerisi düşük, fizik gücü yerinde fakat adam adama mücadelede o kadar da sert bir oyuncu değil. tam bir orta saha oyuncusu işte öyle de almış zaten altyapı eğitimini. defanstan aldığı topu belki bir iki çalımla kanatlara ya da forvete aktaracak... dany de öyle mesela, ikisi de yok. fizik gücü iyi ama çok sert değil, oyun görüşü sıfır, ama teknik ve atletik özellikler tavan. kanat oyuncusu mu yahu bu adam?

    fenerbahçe bruno alves'i alarak en doğru işi yaptı, hiç kaset maset karıştırmadan adamı direkt kasap olarak kategorize ettiler ve ona göre aldılar. chedjou bize sanki ikinci gruptan gibi geldi ama bu açıdan baya fos çıktı. genellemek istemem ama afrikalı olup da kumandan kılıklı stopere hiç rastlamadım, yani afrikalı stoper alacaksan song gibi sert ve aslan gibi olanını getireceksin.

    mesela semih kaya? gökhan zan? hepsi ilk kategoriden oyuncularımız. fizik gücüyle, mücadelesiyle var olan savaşçı kimlikte oyuncular. o zaman bize ujfalusi biri kumandan defans lazım, afrika'dan kumandan çıkmaz dedik, o zaman ne diye aldık chedjou'yu? iki kazma olsun ona da razıyım ama kazma da değil bu adam. gökhan zan ile semih kaya aynı türden gibi gözükseler de yan yana pekala oynarlar yani buna karşı değilim çünkü kimlikleri net yani.

    kadromuzda ikinci gruba giren tek defans oyuncumuz/stoper alternatifimiz beğenin ya da beğenmeyin hakan balta'dır. başka yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın