resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4529
    şu entry'mi (bkz: #1398875) verilerle desteklememi gerektirecek bir entry daha girmeme sebep olan legend.

    öncelikle drogba öyle bir kaç maçla gömülecek adam değil, bunu yapan varsa da futbol bilgisinden şüphe ederim. dün drogba ile ilgili 53 bugün şu ana kadar 10 yani toplamda 63 entry girilmiş, doğal olarak hepsini okumadım, belki eleştirilen, drogba'yı eleştirdiği için futbol cahili ilan edilen insanlar arasında değilimdir, ama o ihtimale karşı kendi tezimi destekleyeceğim.

    bir arkadaş tugay kerimoğlu ve ryan giggs örneklerini vermiş ki tam konuya uyan futbolcular. şimdi bu futbolculara baktığımızda tugay 38'inde futbolu bıraktı, giggs 40'ında hala oynuyor. ama bu takımlar, bu adamların alternatifini yaratıp, bu adamlardan kalitelerine ihtiyaç duydukları anlarda yararlandılar. ben de drogba konusunda tam olarak bunun yapılması taraftarıyım, doğru bir sistemle abartmıyorum 38-40a kadar hepimizi allah diye inletir.

    tezimi rakamlarla desteklemek gerekirse futbolu 38 yaşında bırakan tugay

    2006-2007 sezonunda 30 maçta forma giyiyor maç başına ortalama süresi 73 dakika civarı
    2007-2008 sezonunda 20 maçta forma giyiyor maç başına ortalama 59,8'den 60 dakika civarı oyunda
    2008-2009 sezonunda (bıraktığı sezon) 29 maçta forma giyiyor 53 dakika civarı süre alıyor

    bu istatistik sadece premier lig istatiği olmakla beraber kaynak şurasıdır http://www.transfermarkt.com.tr/...en/spieler_3703.html
    inanmayan arkadaşlar süreleri de kendileri hesaplayabilir, linkte bahsettiğim sezonlarda tugay'ın fa cup'ta falan da ne kadar forma giydiği var, ben bilinçli olarak lig'le sınırlı tuttum.

    tugay'ın 36-37-38 yaşlarını veren bu döneminde görüldüğü üzere tugay hep 20-30 maç arasında oynuyor ve yaşlandıkça oyun süresi de düşüyor. ki mantıklı olan da bu. bu rakamlar tugay'ı kötü futbolcu yapmaz, tugay'a kötü futbolcuydu diyeni zaten allah çarpar, bu istatistikler blackburn'ün tugay gibi kaliteli bir ismi nasıl makul ve efektif kullandığı gösterir. drogba'da da olması gereken, anlatmaya çalıştığım tam olarak bu. böyle kaliteli bir ismi çok yormadan, belirli bir kadro derinliği içinde takımda tutmak ve artık drogba gibi bir adamı bir zahmet elazığ gibi saçma sapan deplasmanlarda yormamak lazım.

    not: aynı verileri giggs için de hesaplayacaktım ama zor geldi. bence derdim anlaşıldı. onu da merak eden varsa yine de amme hizmeti olsun buraya linki bırakayım, isteyen kendisi hesaplasın. http://www.transfermarkt.com.tr/...ieler_3406_2013.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın