• 1140
    şikeyi aklamak için yapılan savunmalarda geçen ifadeler genelde şunlar; "şikeyi tek başımıza mı yaptık", "`anahtarı soktuk çıkardık hırsızmıyız?`", "şike sahaya yansımamış" vs. bu yönde düşünenlere şike sürecinde yürürlükte olan kanun ve talimatlarda geçen şu bölümleri hatırlatmak gerekiyor.

    6222 sayılı kanun
    "kazanç veya sair menfaat vaat veya teklifinde bulunulması halinde, anlaşmaya varılamadığı takdirde, suçun teşebbüs aşamasında kalmış olması dolayısıyla cezaya hükmolunur"

    futbol disiplin talimatı 55. md.
    "1) müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı sekilde etkilemek veya buna tesebbüs etmek yasaktır. bir futbolcuya veya kulübe tesvik pirimi verilmesi de bu kapsamdadır.
    2)bu hükmü ihlal eden kisiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düsürme cezasıyla cezalandırılır. ihlalin ağırlığına göre küme düsürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir."

    ki zaten mahkeme kararları da sadece teşebbüse değil şike ve teşviğin yapılmasına cezalar kesti. caza alan kişilere bakınca tek başına yapılmadığı da ortada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın