• 3225
    1. hacli seferinde avrupa ordulari kudus sehrine girdikleri zaman, butun sehri kana bulamislardi. yahudileri ve muslumanlari katletmis ve kutsal sehirde kan dokmuslerdi. musluman ve yahudi mabetlerini yikmis ve parcalarini satarak zenginliklerini gelistirmislerdi. bu seferden yaklasik 80 yil sonra selahaddin eyyubi komutasindaki musluman ordulari kudus'u geri almis ve sehirdeki insanlara yasama hakkinin yani sira kutsal hicbir mabede yada esyaya zarar vermemislerdir.

    hiristiyanlarin kudus'u kaybetmesinden sonra avrupada muthis bir hareketlilik baslamis ve ard arda 2. ve 3. hacli seferleri icin ordular toplanmistir. avrupalilarda 1. hacli seferinde yaptiklari katliamlarin ve rezilliklerin farkindaydilar ama sonucta bu muslumanlara karsi kutsal bir cagriydi ve yine ayni fanatiklikleriyle savasa ac bir sekilde kendilerini efendilerine sundular.

    ben bu insanlari fenerbahce taraftarlarina benzetiyorum. aslinda onlar da biliyorlar ne gibi cirkin yollardan gittiklerini, yoneticilerinin onlari ne durumlara soktuklarini, iktidarin onlari nasil satin aldigini. ancak onlarda hacli ordularini besleyen avrupa insani gibi seslerini cikarmiyorlar bu yanlisliklara. ait olduklari yapi onlarin haksizliga karsi gelmesi onundeki en buyuk engel. omurgasiz davranabilmeleri onlarin hayata tutunduklari fenerbahcelerini ayakta tutabilecekleri yegane yontem.

    bu omurgasizliklara ve yanlisin icinde debelenmelerine daha cok devam edecekler. ta ki birisi gelip bu duzeni dumduz edene kadar. illa ki olacak bu olay. gelecek nesillere bugunler anlatila anlatila gececek. su an bu insanlarin hesaplamadigi tek birsey var. fenerbahceleri cok yanlis bir yola girdi ve 3 temmuzdan beri yaptiklariyla bu yanlisi iyice uzerlerine bulastirdi. hani filmlerde olur ya. cok degerli bir tablonun uzerine ketcap yada mayonez sicrar. caktirmadan sileyim derken iyice bulastirirsin resmin her yerine ve iyice agzina sicilir. iste o durumdalar su an. daha da sicamazlar sanirim.

    fenerbahce yoneticilerinin ve fenerbahcelilerin unuttuklari tek sey; tarih unutmaz, bizler unutmayiz, kitaplar unutmaz. elbet gunes dogacak, o zaman gun isigi yediginiz naneleri bir bir ortaya cikaracak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın