• 3223
    aziz yıldırım'ı bu yaptıklarını bile destekleyebilecek kafalara da sahip, desteklemeyenleri adına takımlarının geldiği hal sebebiyle üzüldüğüm taraftardır.

    benim bildiğim bir çok aziz yıldırım'dan nefret eden, defolsun gitsin artık batırdı kulübü, spor namına bir şey kalmadı diyen, öz eleştiri yapabilenleri de mevcut.

    ayrıca aynı kafa yapısında olup galatasaray'ı destekleyenlerin de var olduğunu biliyorum, yani o avrupa'da görüp özendiğimiz ezeli rekabetteki takımların taraftarlarını oturup kalkmalarından anlayabilme olayı bizim ülkemizde yok arkadaşlar. bunun sebebi de kulüpler arasındaki rekabetin sınıfsal ve ya sosyal bir rekabetten doğmamış olmaları.

    hep galatasaray aristokrat, fenerbahçe devlet, beşiktaş ta avam tabaka takımı olarak nitelenmeye çalışılsa da bu ülkede her makamda hepsinin taraftarı homojen olarak mevcut ve bu insanların hiç biri bu tanımlarda belirtilen yerden gelmiyor. bu tamamen bir pazarlama stratejisi. bu gün beşiktaş'lı bir cumhurbaşkanı var bu kişi avam tabakadan gelip cumhurbaşkanı olmuyor, bu geldiğin yerin mücadelesini veren insanların tamamının desteklediği bir takım yapmıyor beşiktaş'ı bunun gibi bir çok örnek var.

    bu gün aziz yıldırım'ı karşılamaya giden kadar bıraksın artık diyeni de mevcut; adnan polat o dönem hükümeti'yle yakın ilişki içinde olduğu zaman nasıl ki gitsin diyen de kalsın diyen de mevcutsa bu da mevcut oluyor.

    türkiye'de bir taraftar grubunun tek ses olması da maçlardaki skor lehine yapılan tezahüratlar harici mümkün değildir, bu çok sesliliktir, güzelliktir, bunun farkında olalım, bundan mahrum alacak şekilde takım taraftarlarını tektipleştirmeye de çalışmayalım lütfen.

    türkiye'de var olan bir kulübün taraftarı oldukları için bütün taraftarın homojen olarak ele alınmasını anamadığım taraftarlardır.

    dipnot:bu entry buraya yazılmış hiç bir entry ve yazara cevap amacıyla yazılmamış olup, sadece taraftarlar arasında yapılan bazı yorumlardan dolayı fikrimi belirttiğim bir yazıdır.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın