resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 726
    başıma bir şey gelmeyecekse stilini beğendiğim stoper.

    ben bu adamın ayağının iyi olduğunu düşünüyorum. ezeli rakiplerimize bakıyorum ; egemen-alves , ersan-sivok, bamba-mustafa gibi çiftlerin hepsinden kumaş olarak daha kaliteli bir futbolcu. daha da ileri gidecek olursam yobo gibi şiirler yazılan, bekir gibi avrupa liginde roveşata golu attı diye methiyeler düzülen adamları donunda sallayacak stoper. ayrıca top kesme, kafa topu alma, fizik vs. gibi etmenlerde de hiçte geride olduğunu düşünmüyorum. kötü gözükmesinin ve başının yanmasının sebebi ise kesinlikle konsantrasyon eksikliği.

    konsantrasyon eksikliği yaşayan futbolcu ne kadar kaslı, vücutlu, fit ve hazırda olsa fizik gücünü kullanamaz. adam kendisini pozisyona vermediği için omuzu attın mı 20 metre yuvarlanır. ya da arkandan tilki gibi savunma arkasına sızan defansı görebilmen için melo gibi konsantre olman gerekir. eğer ayakta uyursan maç içerisinde, biletini keserler. anlayamazsın bile.

    yamulmuyorsam amrabat'ın saçma sapan bir penaltıyla her şeyin içine sıçtığı 2 ekim 2013 juventus galatasaray maçıchedjou'nun konsantre olduğunda ne kadar faydalı olabileceğinin net göstergesi idi. ek olarak 2-0 kaybettiğimiz 10 kasım 2013 fenerbahçe galatasaray maçında talihsiz bir penaltı yaptırmış olsa da bana göre penaltıya kadar ve penaltıdan sonraki süreçte çok sağlam bir görüntü çizmişti.

    bu adamın kadıköy ve torino gibi deplasmanlarda buz gibi oynayıp antalyaspor maçında sıçıp batırmasının tek açıklaması yeterince konsantre olamamasıdır. maçlara kendini mental olarak hazırlayamamasıdır. bunun bir başka versiyonu da emmanuel eboue. yanlız onun durumu biraz farklı, onun ki artık maç seçmeye giriyor.

    19 ocak 2014 antalyaspor galatasaray maçında yaptığı birkaç hata bu mental olarak eksik olduğunun net bir şekikde kanıtıydı ancak maalesef ben görüntüsünü bulamadım. anlatarak izah etmeye çalışacak olursam ; havadan gelen bir top ve %90 chedjou'nun kontrolüne girecekken chedjou topu ayağının içiyle kontrol etmeye çalışırken havadan inen topu izliyor ve ayağından kaçırıyor, hop top diarrada tehlikeli pozisyon. benzer şekilde yine sağ kanattan sola atılan bir pas, chedjou kendinde bulunan o atiklik özelliğini kullanıp öne atlasa çok rahat kesebielceği bir topu yine hayaller alemine dalarak diarraya teslim ediyor, hop yine pozisyon.

    özetle kendini toplarsa bu takımda iş yapar. bu konsantrasyon eksiliğinin kaynağı neyse çözmesi ve işine bakması gerekiyor. dany ile karşılaştırılması ise anlamsız. dany'nin aldığı riskleri almadan birçok futbolcuyu bir vücut çalımıyla, bir bilek hareketiyle oyundan düşürüp atak başlatabiliyor. dany ise bu kadar bir futbolcu. 2 senedir izlediğimiz dany'nin içinden artık bir canavar stoper çıkmaz. ama chedjou hem fiziği hem oyun bilgisi hem de yeteneği itbariyle daha fazlasını yapacak yetide. . yapıp yapmamak ise ona kalmış. daha 28 yaşında, yani bir stoper için orta yaş sayılabilecek bir yaşta yaparsa galatasaray ile başarıdan koşar, yapamazsa 6 milyona geldiği lille bile geri almaz, 3 milyona tolouse'a gider.
App Store'dan indirin Google Play'den alın