resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 721
    aslında bu kadar sövülmesini gereksiz bulduğum futbolcu, biraz daha açarsak ;

    bu adam fransa ligi'nin en iyi stoper mi seçilmiş ? evet seçilmiş. olayı şurdan açacağım, fransa ligi yüksek fizik konsantrasyonuna dayalı. forvet oyuncularına bağlı olarak hız ve açık alan ile uzaktan yakından alakası olmayan yavaş ve fiziki açıdan aşırı gelişmiş afrika devşirmeli fransız ve direkt afrika pasaportlu forvetlerle donatılmış bir lig, ekstradan ligimize yapı olarak zıttır. her neyse fransa liginde açık alanı kapatmak için stoper yetiştirilmez veya transfer edilmez diyelim bunun nedenini açıkladım. oyuncu fiziki savaş verilerek durdurulur. ibrahimoviç, falcao vs. gibi oyuncular bu genellemeye dahil değil son 1-2 yılda endüstriyel futbolun kölesi olan futbol takımları fransa ligine yeni oyuncular kazandırmaya başladı. chedjou'nun en iyi stoper seçilmesinin başlıca sebepleri zaten bahsettiğim fiziki yapı ve üstüne lille'in takım savunması chedjou'nun fransa liginde başarısının sırrı oldu. anlatmak istediğim; ' ya bu adam fransa'da başarılı olur nasıl galatasaray'da başarılı olamaz ? ' tabusunu yıkmak. son derece yanlış yapıyoruz. buraya adapte olamadı olamayacakta çünkü kapasitesi bu. en iyi stoperlerde yarıştığı oyunculardan bile neden türkiye'de başarılı olamadığını anlayabiliriz.
    bu oyunculardan başlıca; marsilya stoperi n'koulou uzun boylu fiziki yapısı güçlü ama bir kaç maç dikkatle izlersek zihinsel ve taktiksel özellikleri chedjou'dan farksız yani sıfır. en basitinden örnek ; rakip takım forvetleri bütün çapraz koşularda oyun zekası sıfır olan stoperleri alıp götürür peşinden ve savunmada büyük boşluklar açılır bunun benzerini galatasaray'ın bir çok maçında gördük. öteki rakipleri, kurt zouma, nicolas mirin, samuel umtiti, gibi tarif ettiğim yapı içinde bulunan lig 1 stoperleriydi.
    biz boşuna sövüyoruz sözlük. kapasitesi ve özellikleri bu kadar ve adaptasyon sağlayamamış olan bir futbolcuya çene yormak boşunadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın