resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 3886
    2 buçuk yıldır alternatifi olmayan aslanımız. umuyorum ki umut gündoğan transferi kendisine olumlu yanısyacaktır.

    ilk geldiği sezon çok sayıda gol ve asist yapmıştı ve çoğu kişi şimdi aynı sayılara ulaşamamış olmasından yakınıyor. e normal tabi aynı sayılara ulaşamaması. sistem değişti, mantalite değişti. dolayısıyla selçuk'un rolü de değişti. ilk sezon 4-4-2 oynuyorduk ve selçuk melo ikilisinin önündeki forvetler (elmander - baros/necati) golcü kimlikli golcülerden ziyade takım savunmasına katkıda bulunan ve orta sahadaki yükü hafifleten forvetlerdi. dolayısıyla selçuk ve melo ikilisi topla daha rahat hareket edip daha çok inisiyatif alabiliyordu. sonuç olarak da ikisi toplam 20 küsür gole imza atmışlardı. forvetlerimizden de en çok gol atan elmander'di sanırım ve 12 gol gibi bi sayıydı yanılmıyorsam. baktığınız zaman çok az gibi görünse de takımdaki sistemi en iyi yansıtan istatistikti bence. zira orta sahaların gol katkısı çok yüksekti ve gol sayısında dengeli bir dağılım vardı.

    2. sezonun başında burak'ın alınması selçuk'un performansını olumlu etkiledi. burak ve selçuk'un iyi bir ikili olacağını herkes tahmin edebiliyordu. selçuk burak'ın gelmesiyle çoğu topu burak'ın koşu yoluna gol pası denemesi olarak kullandı ve etkili de oldu. burak attı selçuk attırdı. şampiyonlar liginde 5 asist yaptı. buna ek olarak 6 tane de kendisi attı. bir önceki sezon attığı gol sayısına ulaşamadı belki ama asistleriyle yine ön plana çıktı. peki bu sayıların giderek azalmasının nedeni neydi? tahmin edersiniz ki 2012-2013 sezonunun devre arasında drogba ve sneijder'in transferiydi. bu ikili takıma monte edildikten sonra selçuk ve melo ikilisi savunmaya daha yakın ve daha gömülü oynamak zorunda kalmıştı. topla beraber oynayarak farkını ortaya koyabilen bir oyuncu olan selçuk artık daha çok topsuz alanda defansif özelliklerini sergilemek zorunda kalmıştı. 2011-2012 sezonunda tüm topların buluşma noktası olan selçuk inan, 2012-2013 sezonunun ikinci yarısından itibaren rakibi kovalayan, kale sahasından gol çıkaran bir futbolcuya evrilmişti. yeni rolü gereği o günden beri ofansif özelliklerini eskisi kadar etkili gösteremiyor. ayrıca drogba ve sneijder'in transferi ile en etkili silahı olan frikiklerinden de yararlanamamaya başladık. ancak bu selçuk'un bu sezon yerden yere vurulacak kadar eleştirilmeyi hak eden bir futbol oynadığını göstermez evet eskisi kadar somut olarak skor katkısı yok belki ama birçok maçta gizli kahraman olmayı başarmıştır.

    ayrıca kendisi 2 buçuk yıldır alternatifsizdir. kıymeti yokluğunda anlaşılıyor. acımasız eleştirilerinizi yaparken kendisinin oynamadığı maçları bir düşünün.

    bir de bazı arkadaşların "2 tane frikik golü attı diye hemen şişirdiğiniz yeaa" minvalinde yorumlarını gördüm. çok talihsiz yorumlar. çok üzücü. galatasaray'ın en karakterli ve her sezon en az 30 maç çıkaran istikrarlı bir oyuncusu için birkaç maç kötü oynadı diye bu kadar da itin götüne sokmak bizim taraftarımıza yakışmıyor. ayrıca o beğenilmeyen frikik gollerin çoğu farkı açan goller değil takımı öne geçiren, maç kazandıran gollerdi. hakkını yemeyin adamın.

    düşünüyorum da bir gün bize ronaldo, messi gibi adamlar gelse muhtemelen bir süre sonra "bu ne aq ya ronaldo gibi adam koca sezon 30 gol attı rezalet :(" gibi eleştiriler görürüz muhtemelen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın