resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 3873
    galatasaray sözlükte eleştirilmesi günah sayılan futbolcumuz. sebep olarak da kazandırdığı 2011-12 şampiyonluğu gösteriliyor. şimdi ben burada selçuk'u eleştirirsem, fırsattan yararlandı denilecek ama ben çaylakken de bir selçuk inan eleştirisi yapmıştım.

    şimdi gelelim patos64 meselesine. selçuk ne onun abarttığı kadar kötü futbolcu, ne de diğer romantik yazarların abarttığı kadar mükkemmel bir futbolcu. selçuk 2011-12 sezonunda gol ve asistleriyle müthiş bir sezon geçirdi. gerçekten çok iyi bir performanstı. ama galatasaray o zamanlar sadece süper lig'de mücadele eden bir takımdı. ve o zamanın şartlarıyla, şimdiki koşullar aynı değil. eğer bir futbolcu sadece bir sezon oynadığı için vazgeçilmez oluyorsa, burada aşırı derecede tanrılaştırma ve tabulaştırma vardır.

    patos64 sözlükteki bir tabuyu yıkmaya çalışmış. fazlasıyla sert ve yanlış üslup takınmış. selçuk'un karakterine de laf söylemiş, ki bu kabullenemez. fakat bu sözlükte terimden tutun başkana kadar nice hakaretler edenler oldu. iş selçuk'a gelince, bazıları akılalmaz bir kontra girişiminde bulunuyor.

    şimdi gelelim selçuk'un bu seneki performansına. bence vasatı aşamıyor. zaten 2011-12 sezonunda da, ondan önce de eksikleri göze çarpıyordu. selçuk oyunu hızlandırmada sorun yaşayabilen bir futbolcu. özellikle bu sene daha çok geri pas ve yan pas yapmaya başladı. dikine hızlandıramıyor oyunu. bu sene sorumluluktan kaçar gibiydi çoğu maçta. bir kere çabuk değil ve süper lig'de bu yavaşlıkla idare edebilir, veya iyi de görünebilir. ama baskı yediği anda ilk tercihi geri pas oluyor. orta saha oyuncusu daha fazla sorumluluk almalı. patos64'ün demek istediği de bu aslında ama yanlış bir üslup kullanıyor. bu eleştiriler gayet makul, sıradan bir futbol izleyicisi bunu eleştirebilir.

    sonuçta girin bakın dünya futbol efsanesi drogba'nın başlığına. neler yazılıyor, çiziliyor. öyle bir futbolcuya bile gitsin diyenler var. ama romantik taraftarın bir yerli futbolcudan kahraman yaratma sevdasının sonuçlarını görüyoruz selçuk inan başlığında. kötü oynasa dahi yüceltiliyor. eleştiri bu yönde olmalı.

    tabii ki selçuk oynamalı. ama bu eleştirelere de kulak vermeli. nitekim yabancı sınırlamasından dolayı zaten oynayacak. ama ben mancini'nin umut gündoğan transferinde selçuk'a alternatif yaratma çabası görüyorum. zaten emre'yi selçuk'un oynadığı mevkiye çekti. burada amaç, daha çabuk ofansa gitmek. selçuk son iki maçta biraz daha önde görev aldı. bu sefer de fark yaratamadı. kimse selçuk'tan gol ve asistler beklemiyor ki. sırf frikiklerden ve penaltılardan bu istatistiği göze çarptı zaten 2011-12 sezonunda. ama bir orta saha oyunu hızlandırabilmeli. gerektiğinde dripling atabilmeli, ve dikine oynamaya çalışmalı.

    sonuçta hiçbir futbolcu eleştirilmez değildir. ayhan akman da şampiyonluklar kazandırdı bize. o da kaptanlık yaptı. onu eleştirmedik mi? hem de abartaraktan. buradan çıkarmak istediğim sonuç selçuk'un ayhan seviyesinde olması değil tabii ki. kazanılan bir şampiyonluk tek bir futbolcuya mal edilemez. yani her futbolcu formsuz olduğunda eleştirilebilir. sneijder'i batalla'yla kıyaslayanlar bile oldu bu sözlükte. bu tahammülsüzlük neden onu anlayamıyorum.

    herkes herkesin fikrine ve görüşüne saygı duyarsa, hiçbir problem kalmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın