• 12
    2012-2013 sezonunda da bu sezonki başarıyı kaydeden galatasaray, 5.2 milyon euro'yu kasasına koymuştu; ancak bir önceki 2011-2012 sezonunda trabzonspor tek başına mücadele ettiği şampiyonlar ligi'nden 13 milyon euroya yakın parayı kulübüne kazandırmıştı.

    galatasaray, pazar ve tv gelirlerinden oluşan yayın havuzundan geçen sezonki gibi tatmin edici olmayan bir miktarla karşılaştı. cim-bom bu senede de 5 milyon euro alınca uefa'nın kapısına gitmeye hazırlanıyor.

    2012-2013 sezonunda devler ligi'nde ilk 8'e girmeyi başaran galatasaray, buna karşın gelir sıralamasında ancak 16. sırada yer aldı. aynı sezon galatasaray gruptan çıkamayan bazı takımlardan dahi az bir miktarla ödüllendirildi.

    şampiyonlar ligi kaybı kabusu
    bu problemin temel nedeni ise 2012 mart ayında gerçekleşen naklen yayın ihalesinde saklı. yerel yayıncı bu dönemde 3 büyüklerdeki düşüşleri göze alarak daha düşük ücretli bir teklif sunmuştu ve bu da kabul edilmişti. gelişen bu sonuç ile galatasaray son iki sezonda 20 milyon euroyu aşkın bir kapısından oldu.

    ünal aysal önceden de uyardı
    galatasaray başkanı ünal aysal market pool'da (gelir havuzu) ciddi bir adaletsizlik olduğunu ve farkın diğer ülke kulüplerine oranla çok daha büyük olduğun belirtmiş ve bu konuyu uefa katında dillendireceklerini söylemişti.

    kaynak: milliyet gazetesi spor muhabirleri nevzat dindar
App Store'dan indirin Google Play'den alın