• 142
    sistemi uygulamak için 3 tane uzun boylu ayaklarına hakim ve hızlı defans oyuncusu gerek. bu 3 stoper olmazsa bu sistem çöker. 3-5-2 nin en büyük zaafı havadan uzun atılan toplardır. bunu karşı takım doğru uygulayıp topu indirdiği anda kalenizde tehlike yaşarsınız. galatasarayın 2 maçta juventusa attığı goller gibi. wing back dediğimiz sağda ve solda yine hızlı 2 futbolcu bulunmalı. bu 2 wb nin özellik olarak hem defans yönü hem hücum yönü kuvvetli olmak zorunda. ortasahada ise ön libero olarak pas dağıtımını iyi yapan ve kesici özelliği olan boşluğu gördüğü anda hücum yönünü değiştiren futbolcu gerekmekte. bu tarz futbolcu henüz türkiye`ye teşrif etmemiştir.

    ortasahanın diğer 2 elemanı hücumdayken kanatlara açılmalı ve wing backlerin önünde veya arkasında pas trafiğini sağlamak ve topu orta açmaya müsait hale getirmek için yer almalıdır. bu yapılmadığı takdirde wb ler yalnız kalır ve karşı takımın bek ve kanat oyuncusuyla baş etmek zorunda kalır. genelde topu kaybetmeyle sonlanır.

    forvet oyuncuları ise bu sistemde uzun boylu ve dayanıklı olmalıdır. aynı zamanda birbirini tamamlaması gerekir.
    galatasarayımızın oynadığı 3-5-2 sisteminde malesef bu saydıklarımın pek çoğu yok. defans 3 lüsü olarak yokluktan melo ile oynuyoruz. melo yine en iyisini vermekte fakat chedjou tamamen disiplinsiz riskli hareketler yapan oyunu takip etmeyen bir oyuncu. bu yüzdendir ki mancini genellikle gökhan zan tercihini kullanıyor sakat olmadığı zaman. semih kaya ise defans bloğunda bu sistem için galatasarayda bulunan en iyi futbolcu.

    wb lerimize gelirsek albert riera ve emanuel eboue bu iki oyuncuda ofans yönü ile öne çıkmakta. ne kadar iyi oldukları da tartışılır. kanattan oyun oynamaları gerekirken özellikle eboue'nin sürekli içe katedişleri göze batmaktadır. riera ise ne yaptığı gerçekten belirsiz bir futbolcudur. mancinin verdiği talimatları yerine getirmediği çok açık.

    bu sistem zaten sneijder gibi bir oyuncu varsa zaten çalışmaz ön liberonuz olmaz. sniejder geri gelmek zorunda kalıyor hücumda vereceği katkıyı azaltıyor ve bununla kalmıyor defans görevini yerine getiremiyor. ne yapacağını şaşırıyor haliyle. forvet oyuncularımız birbiriyle anlaşma konusunda pek iyi değil haliyle.

    kısacası 3-5-2 bizim takıma göre değil azizim.

    edit: selçuk inan bu sistemde işini en iyi yapmaya çalışan oyuncu. tüm iyi niyetiyle birşeyler yapmaya çalışıyor ama bu da yeterli olmuyor malesef tek başına kaldığı için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın