• 104
    lanet ede ede bıraktığım ultimate team moduna sırf mancini'nin galatasaray'a uygulamaya çalıştığı 3-5-2 taktiğine özendiğim için yeniden başladığım oyundur.

    division 6'ya kadar önüme geleni mütevazı bundesliga karmamla silip süpürmüşken meşhur momentum (fifa'nın herkes maç kazansın/kaybetsin hilesi) kanseriyle divison 6'nın gediklisi haline gelip bütün kadromu satmıştım. elime geçen 40000e yakın para ile de totydenen mavi renkli yılın futbolcuları kartlarını bekliyordum. kartlar açıklanacak, ben de 7500 coinlik paketlerden bu oyunculardan birini düşürüp işi ticarete dökecektim. hafta içinde 3 paket açıp da birşey düşüremeyince, elimde de 18000 para kalınca artık paket açmaktan vazgeçtim.

    sonra nette gezinirken 3-5-2 ile ilgili bir yazıya denk geldim, yazıda taktiğin italya'daki örneklerinden bahsediliyordu ve bu da acaip ilgimi çekmişti. bundesliga maceramda 4-1-2-1-2, 4-1-3-2, 4-3-1-2 gibi dörtlü defanslı, çift ön liberolu taktiklerle oynayıp aynı garip hatalarla yenildiğimden bu yeni taktik benim için tam bir kaçış ve yeni başlangıçtı.

    markete dalıp 750-1500 coin arası oyuncuları toplamaya başladım. serie a bence ultimate team'e yeni başlayanlar için fiyat/performans açısından ideal. 80-85 arası adamların 1000-1500 coine alınabildiği bir lig ki bundesliga kadrosuna harcadığım paralara acıdım diyebilirim.

    başlangıç kadrom; http://www.futhead.com/14/squads/5395726/

    bu kadroyla oynadığım maçlarda yalnızca 1 kez yenilip 4 galibiyet ve 3 beraberlik alıp 15 puan topladım. ligden çıkmak için 16 puana ihtiyacım vardı ve maalesef eski bundesliga kadromla oynayıp kaybettiğim iki maçı mumla aradım. biraz para biriktirince forvete balotelli'yi, defansa da chiellini'yi almayı düşünüyorum. hoş almasam da bu kadro daha çok gider, 3 defansla şaşırtıcı bir biçimde az gol yiyorum ve atak zenginliğim de inanılmaz artmış durumda.

    oyuna yeni başlayacaklara tavsiye olarak;

    -mutlaka ama mutlaka takım kimyasını 100 yapmaya çalışın. toplama takımları çok fena dağıtıyorlar, dağıtıyorum. oyun öyle ayrı ayrı liglerden milyonluk karmaların kazanmasını resmen istemiyor.

    -kontratlara gelince, pazardan mümkün olduğunca yüksek kontrat basılmış adamları toplamaya çalışın, bu adamlara ayrıyetten bonus chemistry özellik basılmışsa tadından yinmez.

    -oyuncuların fitness durumlarına gelince, mümkün mertebe rotasyon yapın. her oyuncu maç başına 4-5 stamina kaybı yaşıyor, staminası 89-90 a inene kadar oynatmanızda sakınca yok çünkü 1 maç dinlendiğinde stamina 10 artarak yine 99 oluyor. staminası 85'ten az, yorgun adamları oynatmayın, maçın sonlarına doğru düşük stamina yüzünden depar atamaz hale geliyorlar, üstüne bir de gole giderken-adam kovalarken adeleleri çekerse sinir hastası olursunuz.

    -defans oyuncularınızın defansı 95 olmak zorunda değil ancak kafa vuruşlarının 79-80 altında olmamasına dikkat edin çünkü bu oyun maalesef tam bir orta-kafa-gol oyunu, taktikten anlamayan adamlar her maç paso sıfıra inip içeri orta kesip dünya kadar gol atıyorlar, stoperleriniz de bir yere kadar engel olabiliyor buna. forvet oyuncularınızın da kafa vurmayı bilmelerinin işe yarayacağını söyleyebilirim, kornerlerde ihtiyacınız olacak.

    -kaybedince kazanmış kadar sevinmeye çalışın. bu oyunu süper oynayan değil, fifanın tayin ettiği taraf kazanıyor. siz istediğiniz kadar topa sahip olun, o top kaleye girmeyecekse altıpastan üst direğe nişanlarsınız, girecekse de topu asla uzaklaştıramazsınız, oyunun böyle lanet bir algoritması var. bilhassa 45 ve 90. dakikalara dikkat edin, gol yemeniz maça mal olacaksa çok kontrollü oynayıp zaman geçirin çünkü bu dakikalarda oyunun gol yolları otoban gibi açılıyor, şaşar kalırsınız.

    oyun hakkında sorusu olanlar ya da psn'den eklemek isteyenler mesaj kutumu yakabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın