• 1
    alınan yargıtay kararı ile birlikte aziz yıldırım'ın çete kurarak şike yaptığı yargı kararı ile kesinleşmiştir. ancak kesin olmayan bir nokta var; bu çete ne zaman kurulmuş ve ne zamandan itibaren faaliyetlerine başlamıştır.

    buradan yola çıkarak aziz yıldırım'ın başkan seçildiği tarihten itibaren fenerbahçe'nin kazandığı bütün kupalar ve şampiyonluklar şaibelidir. yargının bu araştırmayı delil olmadığı için geriye dönük yapması mümkün değildir. bir itiraf olması halinde böyle bir durum gerçekleşebilir. ancak federasyon'un ve futbol hukuku'nun salt delille değil ağır süphe ile de karar verme yetkisi ve hakkı vardır.

    mevcut futbol federasyonunun böyle bir çalışma yapmayacağı malum. ancak galatasaray başta olmak üzere diğer kulüpler federasyona bir başvuruda bulunmak suretiyle tüm aziz yıldırım dönemlerinin şaibeli olduğunu belirterek bu şike çetesinin ne zamandan beri faaliyette olduğunun araştırılmasını istemelidir.

    tekrar belirtiyorum; yargı kararı ile kesinleşmiş bu şike çetesi faaliyetlerine aziz yıldırım'ın başkan seçildiği tarih 15 şubat 1998'de başlamış olabilir. nitekim de söz konusu çetenin bu yönde ağır şüphe oluşturacak eylemleri o tarihte de olmuştur. (bkz: #1370309) nolu entryde de görüleceği üzere 3 mayıs 1998 tarihinde aynı çete şike faaliyetinde bulunurken suç üstü yakalanmıştır. tüm kulüp yöneticileri kendi kulüplerinin hakkını hukukunu korumakla görevlidir. kongre ve camialarına karşı sorumludurlar. dolayısı ile galatasaray ve diğer kulüplerin yöneticilerinin söz konusu başvuruyu yapması görevleri icabı bir zarurettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın